Ford Mustang GT California Special

Ny Ford Mustang kommer til Danmark

Efter en lang periode med kulde, gråvejr og nedlukninger, der føles uendelig lange, er det let af drømme sig væk til lunere himmelstrøg. Nu behøver du ikke længere nøjes med at drømme. Med den nye Ford Mustang GT California Special bliver ’California dreaming’ til dansk virkelighed.

Det kan godt være solen ikke skinner, men til gengæld kan du nyde den brølende V8-motor med 450 hk. Og får solen fat, så ruller du taget ned og får vinden i håret.

 Ford Mustang GT California Special

Køreoplevelsen lever op til Mustang navnet

Mustang GT California Specials 5,0 liters Ford V8-motor leverer 450 hk og et drejningsmoment på 529 Nm. Kombineret med Fords sekstrins manuelt gear kan bilen nemt og gnidningsfrit skifte gear, og du kommer fra 0-100 km/t på 4,8 sekunder. Med Fords fede  10-trins automatgear accelererer den fra 0-100 km/t på 4,5 sekunder.

Ny fortolkning af ikonet

Da Ford Mustang kom på gaden for første gang i 1964, skabte mange lokale forhandlere efterfølgende personlige fortolkninger af bilens design. En af disse fortolkninger resulterede i specialmodellen California Special. Få år senere valgte Ford netop at anerkende dette design ved at sætte et begrænset antal California Special-biler i produktion.

Den nye fortolkning, der for første gang nu tilbydes i Europa, tager også afsæt i originalen fra 1964, men med en ny special edition fortolkning af det velkendte og klassiske design. Nogle elementer går dog igen, som for eksempel designet og farvevalget af bilens frontgrill samt GT/CS-emblemet.

Mustang GT California Special er tilgængelig som cabriolet med sort foldetag, der i løbet af otte sekunder forvandler bilen til en cabriolet. Det er muligt at vælge bilen i hele ni forskellige farver – fx den karakteristiske cyber orange.

Inde i bilen er det også tydeligt, at der her er tale om en opdatering af modellen. Bilens lædersæder kan opvarmes på de koldere dage, mens der også er mulighed for nedkøling af sæderne på en varm sommerdag. Udover at være beklædt med læder, er både sæder og indersiden på dørene også beklædt med gråt Miko-ruskind og røde syninger. Bilens 19” alufælge skaber en tråd rød til resten af bilens eksklusive design.

Med Fords SYNC 3 har føreren adgang til navigation, audio-indstillinger, klimafunktioner osv. Førerens smartphone kan let kobles til den 8” touchskærm* for at vise de kendte ikoner og funktioner fra telefonen, der nu kan tilgås fra bilens skærm.

Standard førerassistanceteknologier, herunder Adaptiv Fartpilot med Pre-Collision Assist og Lane Keeping System**, assisterer føreren under kørslen.

Mustang GT California Special lanceres i Danmark i sensommeren 2022. De danske priser offentliggøres tættere på lancering.

About Author

Kategorier