4 gode råd: Sådan undgår du road rage

Desværre er det en realitet, at road rage, vanvittige raserianfald I trafikken, oftere og oftere sker. Måske er du en af dem, der raser løs bag rattet. En tikkende bombe, der irriteres af bilister, der kører for langsomt, for hurtigt, for tæt på eller ikke tæt nok på.  

Og har du svært ved at håndtere følelsen af at side fast I en kø, ikke at kunne ændre på situationen og måske ovenikøbet vide, at du kommer for sent. Måske på arbejde eller til et vigtigt møde.

Så er der heldigvis er der rå for det. Du kan selv gøre noget, så du ikke ender med at råbe dig hæs af raseri, mens du sidder bag en søndagsbilist i mandagstrafikken.

Her er fire gode råd til dig, der IKKE vil gå amok                        

  1. Øv dig I god opførsel.
    Hvis du tænker mere over din kørsel og opfører dig mindre aggressivt, så opbygger du bevidsthed om din kørsel. Øv dig I at lade andre komme ud foran dig, giv plads, når der skal flettes og husk at bremse ned ved fodgængerovergangen. Når du bliver vred, så forestil dig, hvordan det ser ud I andres øjne.
  2. Vil du gerne have at folk ser dig sådan? Eller er det lidt flovt ikke at kunne styre sin vrede. Analyser din opførsel, når du er faldet til ro og tænk over din adfærd. Hvad hvis dine børn så dig opføre dig sådan? Måske vil det hjælpe, hvis du sætter et billede af familien fast på instrumentbrættet til at minde dig om de tanker.
  3. Træk vejret. Tag seks dybe indåndinger, når du mærke vreden boble I dig. Dybe vejrtrækninger virker beroligende og stressdæmpende. Du kan gå endnu længere ved at prøve at holde fast I positive tanker. Prøv at tænke på noget du er taknemmelig for, hver gang du holder for rødt lys.
  4. Tag det I opløbet. I stedet for at lade dig irritere over andre, der kører åndsvagt, så tænk på at de måske kan have en grund. Måske er de på vej til hospitalet? Måske er deres kone blevet fyret. Måske er vandet gået og h an vil hurtigt hjem til kone? Det hjælper.

About Author

Kategorier