Sådan kan du selv vedligeholde din bil

En bil kræver uden tvivl rigtig meget vedligeholdelse. Hvis den ikke får det, kan det hurtigt blive meget farligt for dig at sætte dig om bag rattet. Dog er det meget dyrt at sende sin bil på værksted hele tiden, og derfor kan du med fordel selv vedligeholde din bil. Der er nemlig en lang række småting ved en bil, som man sagtens selv kan ordne, og dem kan du blive meget klogere på her i artiklen. Vil du således gerne spare penge på automekanikeren ved at gøre det selv, er du kommet til det helt rette sted.

Undersøg låsene på din bil

Når du skal vedligeholde din bil og sikre dig, at den blandt andet er klar til den kommende vinter, bør du først og fremmest tjekke låsene på bilen. Dørlåse, som er ubehandlede, kan ruste til, og det gør de især nemt i løbet af vinterhalvåret. Det er derfor en særlig god idé at tjekke op på disse og at give dem den rette behandling med låsepleje. Endvidere bør du tjekke op på gummilisterne på bilen. Når disse er ubehandlede, kan de nemmere suge vand til sig, og det kan i værste tilfælde resultere i, at listerne bliver ødelagte, og at dørene på bilen fryser til.

Det er let at udskifte viskerbladene 

Hvis du gerne vil vedligeholde din bil, bør du også undersøge bilens viskerblade. Det er faktisk ret let at skifte viskerblade, og alle bør derfor kunne finde ud af det. Når man køber en pakke med viskerblade, følger der altid grundige instrukser med, hvorfor det bestemt ikke bør være så svært igen. Det er meget vigtigt, at du tjekker op på dine viskerblade, da det går ud over din sikkerhed i bilen, hvis de er slidte, og du derfor ikke kan få et optimalt udsyn. Har du behov for flere brugbare og gode tips til, hvordan du bedst muligt kan vedligeholde din bil, kan du læse mere på Videnombil. På den måde undgår du at skulle bruge mange penge på en automekaniker. 

For hver 5000 kilometer du kører, tjek oliestanden

Det er ydermere vigtigt, at du undersøger bilens oliestand, når du skal vedligeholde din bil. Her gælder grundreglen om, at du altid bør tjekke olien for hver 5000 kilometer. Det er nødvendigt at tjekke oliestanden på bilen, da mange nye biler bruger meget olie. Det er særligt i vinterhalvåret, at en lav oliestand kan være problematisk. Det skyldes, at motoren hurtigt kan blive meget kold.

Spar mange penge ved at ordne tingene selv

Kan du godt lide at gøre tingene på egen hånd og dermed spare penge på at kontakte professionelle fagfolk, er der også mange penge at spare ved at gøre de mange huslige projekter selv. Du finder en lang række tips til gør-det-selv-projekter på osmedhus.dk. På den måde slipper du for at skulle kontakte håndværkere, hvilket som regel går hen og bliver meget dyrt. Der er altså rigtig mange penge at spare ved både at ordne sin bil og sit hus selv.  

About Author

Kategorier