VIDEO – Masser af power i Ford Puma – Ny ST får 200 hk

Ford løfter sløret for den splinternye Ford Puma ST.

Drivlinjen i Puma ST består af en 1,5-liters EcoBoost-benzinmotor med 200 hk, der kan klare 0-100 km/t på 6,7 sekunder.

Affjedring og undervogn er strammet op, så den højbenede bil ligger bedre. Chassiset er optimeret og stivheden er øget og der er specialudviklede støddæmpere og krængningsstabilisator monteret.

Stærk benziner med 200 hk

Den nye Puma ST har samme 1,5-liters EcoBoost-benzinmotor med 200 hk under kølerhjelmen, som først blev introduceret i Fords prisbelønnede Fiesta ST. Motoren har turbolader med højtryksindsprøjtning og dobbelt uafhængig ventilstyring (Twin-independent Variable Cam Timing).

Og det giver altså 200 hk ved 6.000 omdrejninger i minuttet og 320 Nm over et omdrejningsområde, der spænder fra 2.500-3.500 omdrejninger i minuttet.

Puma ST kører 14,5 km/l og en CO2-udledning på 155 g/km (WLTP).

Den nye Puma ST fås med 6-trins manuel gearkasse. Accelerationstiden fra 0-100 km er blot 6,7 sekunder, mens topfarten er 220 km/t.

Crossover med køredynamik

Crossover-klassen er ikke kendt for køredynamik og besnærende sportslig kørsel. Men Ford lover, at det ændrer sig med Puma ST. Især, hvis man tilkøber det mekaniske spærredifferentiale, overfører automatisk drejningsmoment til hjulet med mest trækkraft, der med sit Torque Vectoring Control-system (TCS) reducerer hjulspind og understyring og giver bedre vejgreb i sving ved at bremse det inderste af de to forhjul.

Et køreprogram til hvert humør

Nøglen til Puma ST’s bredtfavnende praktiske egenskaber ligger i dens køreprogrammer (Drive Modes), der indstiller bilens køredynamik alt efter behov, humør og køreforhold.

Udvalget af køreprogrammer spænder fra Track til nyheden Eco, der for første gang fås i en af Fords ST-modeller. Køreprogrammerne inkluderer:

Normal, der er til almindelig kørsel. Her er trækkontrol, elektronisk stabilitetsstyring (ESC), aktiv udstødningsventil og elektrisk servostyring (EPAS) konfigureret til at give naturlig respons.

Eco, der konfigurerer gasreponsen til at give maksimal brændstofeffektivitet.

Sport, der gør motorens opsætning og gaspedalens respons skarpere, mens den elektriske servostyring giver mere feedback og skarpere styring. Samtidig forstærkes den ægte lyd fra motoren og udstødningen i både Sport og Track. Sport-indstillingen kan aktiveres med et enkelt tryk på en knap på rattet.

Track, der konfigurerer samtlige køreindstillinger til at give den mest sportslige køredynamik overhovedet – fx hvis man vil opnå den hurtigst mulige omgang på racerbanen.

Systemet Launch Control fås som ekstraudstyr. Teknologien er udviklet til banebrug og giver muligheden for konsistente og gentagne igangsætninger med høj præcision. Systemet er simpelt at bruge via knapper på rattet og har ved aktivering et dedikeret grafisk display i Puma ST’s 12,3” digitale instrumentpanel.

Launch Control instruerer føreren i at koble ud og holde speederen i bund, så bilen ved, den skal opbygge omdrejninger og automatisk holde sig ved omdrejningsbegrænseren. Herefter venter man på en måler i displayet, der viser, når Puma ST er klar til at skyde afsted.

Markant ST-look

Designet på den nye Puma ST er ændret en smule. Den forreste kofanger har fået en tilpasning af Ford Performance, der øger frontens downforce med næsten 80 procent. Karakteristiske ST-gitre både øverst og nederst øger afkølingen af motoren, mens bagenden har en stor spoiler, der optimerer aerodynamikken.

Tagpartiet og dele af både grillen, dørsiderne og sidespejlene kommer som standard i en blank sort finish, der får Puma ST til at stå ud i mængden. Puma ST har derudover 19” alufælge som standard, der fås i magnetit- eller metalfinish.

Invendigt finder man formstøbte Recaro-sportssæder, opvarmet lædersportsrat med flad bund samt gearknop og dørtrinsbeskyttere, der alle har ST-detaljer som standard.

Ford Puma ST lanceres i Danmark i dag. Den kan bestilles allerede nu og fås fra 382.230 kr.

 

 

About Author

Kategorier