Nyt og skarpere design – Ny Sandero og Sandero Stepway

Nu kommer der nyt blod til en af bestsellerne i Dacia familien. Nemlig Dacia Sandero og Sandero Stepway, der her i tredje aftapning, står skarpere og mere tidssvarende end nogensinde.

Bilerne bliver bygget Stående på den nye platform, CMF-B platformen. Det giver muligheder og har ført til et helt nyt design og med et interiør, der har gennemgået en mindre revolution i forhold til forgængeren.

De tørre tal siger, at bilen er vokset 19 mm i længden, 21 mm i bredden, og at den er blevet 20 mm lavere. Det betyder, at der er blevet 42 mm mere knæplads på bagsædet, og at der er blevet plads til 8 liter mere i bagagerummet, så det nu rummer 328 liter.

Den nye Sandero/Stepway er lavere og bredere og forruden har en stejlere vinkel end forgængeren og det giver et mere dynamisk design.

Der er nye LED lygter og en mere markant kølergrill og -hjelm.

Men det er især bag rattet, at man for alvor mærker, at der er en ny Sandero i byen.

Sæderne er helt nye med bedre støtte og bedre ergonomi, samt flere justeringsmuligheder. Dacia tilbyder også et helt nyt mediasystem, som helt fra den laveste udstyrsvariant, tillader at styre radio/streaming, navigation og telefonen fra sin egen mobiltelefon, der monteres ved instrumentbordet. Går man op i udstyrsniveau, så kan man nyde to systemer, der benytter en integreret skærm, Media Nav og Media Display.

Takket være CMF platformen som den nye Sandero og Sandero Stepway er bygget på, er både den aktive og den passive sikkerhed forbedret markant. Det var på tide, for Dacia Sandero trængte virkelig til bedre sikkerhedssystemer.

Selve konstruktionen er stærkere og standard er nu seks airbags og en lang række sikkerhedssystemer som AEB (Advanced Emergency Breaking) og eCall i tilfælde af et uheld.

Diesel er fortid

Dieselmotorerne er ude af programmet. Kunderne efterspørger i langt større grad benzinmotorer, og her er det blandt andet muligt at få en 90 hk benzinmotor og en 95 hk benzinmotor med CVT-gearkasse.

Herhjemme forventes Sandero og Sandero Stepway at få dansk debut i midten af februar 2021. Endnu er priserne ikke på plads.

Kategorier