Verdens bedste billige roadster fylder 30 år. Se jubilæumsudgaven af Mazda MX-5 her

Verdens mest solgte roadster i eksklusiv specialudgave kommer til Danmark. Men du skal være hurtig, for der er kun 15 eksemplarer

For 30 år siden, i 1989,  blev Mazda MX-5 vist for første gang på Chicago Auto Show, hvor den vakte berettiget opsigt. Nu viser Mazda en 30 års jubilæumsudgave selvsamme sted.

30 års jubilæumsudgaven føjer sig til rækken af jubilæumsudgaver, som Mazda har sendt på markedet gennem årene – senest da modellen fyldte 25 år. Den er skabt som en hyldest til de mange kunder verden over, som har gjort MX-5 til en enestående succes i de sidste tre årtier.

MX-5 30th Anniversary Edition produceres i 3.000 nummererede eksemplarer som roadster med kaleche og som RF med fast foldetag. Til Danmark kommer 15 eksemplarer og kun som roadster. De første biler ankommer i sommeren 2019, og prisen bliver 434.700 kr. inkl. levering Motoren er den nye hurtigt roterende 2.0-liters motor med 184 hk i kombination med 6-trins manuel gearkasse.

Mazda har valgt en unik farve, Racing Orange, til jubilæumsudgaven, og farven orange går igen i interiøret og på bremsekalibrene. Derudover er den udstyret med smedede aluminiumsfælge udviklet i samarbejde med Rays Co., Ltd., forbremser fra Brembo og bagbremser fra Nissin.

Mazda 6 har år på bagen, men er stadig med i firmabilfeltet

Med mere end 1 million solgte eksemplarer, heraf mere end 350.000 i Europa, er Mazda MX-5 verdens mest solgte roadster nogensinde og det lysende symbol på Mazdas konstante stræben efter at udvikle biler med underholdende køreegenskaber. Netop MX-5 er det mest rendyrkede eksempel på en bil, hvor fører og bil smelter sammen til en enhed.

Af samme grund har Mazda MX-5 gennem årene vundet mange hjerter og har en meget stor fanskare – ikke mindst i Europa. Det gælder også i Danmark, hvor MX-5 Club Denmark har mere end 750 medlemmer og repræsenterer ca. 550 biler.

Citroen C4 Cactus har kun få torne

About Author

Kategorier