Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /customers/1/c/b/bidtafbiler.dk/httpd.www/wp-content/themes/elegant-magazine-pro/inc/hooks/blocks/block-post-header.php on line 16

Slut med afgiftsfri el-biler

Drømmer du om en Tesla eller en BMW i3, så er det nu der skal skrives slutseddel.
Den nye Venstre-regering vil annullere den afgiftsfritagelse for elbiler, som den tidligere SR-regering besluttede, skulle fortsætte til slutningen af 2016. Det skriver ingeniøren.dk.

Hvad kommer en Tesla til at koste med fuld afgift? Mere end godt er, er biodtafbiler.dk's bud.  Foto Thomas Schiermacher JensenHvad kommer en Tesla til at koste med fuld afgift? Mere end godt er, er biodtafbiler.dk's bud. Foto Thomas Schiermacher Jensen

Selv om den nyvalgte regering ellers har bebuddet skattestop, så gælder det altså ikke for elbiler.  Skatteminister Karsten Lauritzen, siger til ingeniøren, at:
“Et af de områder, hvor vi umiddelbart ikke har nye penge, er at fortsætte den nuværende model for afgiftsfritagelse for elbiler. Der er en politisk udfordring, som skal løses,”
Hos Tesla i Danmark ønsker man selvsagt ikke en afgiftsmæssig ligestilling. Til spørgsmålet om Tesla’s fremtid i Danmark, hvis elbiler ligestilles afgiftsmæssigt med biler med forbrændingsmotor siger Esben Pedersen, der er Communications Manager for Tesla i Skandinavien :
“Tesla er fortaler for at elbiler rulles ind i afgiftssystemet. Men dette bør gøres med omtanke og med formålet for øje. Alle lande omkring os arbejder målrettet på at få salget af elbiler til at stige med henblik på at nå deres respektive klimamål. Norge har fredet elbiler frem til 2020, Finland sætter skatten ned til under 3% og Angela Merkel har en målsætning om 1 million elbiler i Tyskland inden 2020, og er parat til at betale for at nå målet. Den nye regering bekræfter ambitionen om at være fossilfri i 2050, dette mål kan ikke nås uden transport sektoren. Danmark har en unik mulighed for at være forgangsland ved at indfase elbilerne i det rette tempo. Teknologien er endnu dyr, og fuld afgift på elbiler fra årsskiftet vil stoppe både salg, vigtige investeringer i infrastruktur og ikke mindst dansk erhvervslivs mulighed for fortsat at være helt i front med den nødvendige teknologi.”

Læs bidtafbilers test af Tesla S.

Afgiftsfritagelsen af el-biler koster staten omkring 450 millioner kroner årligt.

About Author

Skriv et svar

Kategorier