Husker du at få skiftet dine dæk?

Hvis du er bilejer, så er det vigtigt, du sørger for at få skiftet dine dæk. Dæk kan godt blive slidt med tiden og der er også tidspunkter i løbet af året, hvor du skal bruge nogle andre typer af dæk til din bil. Der er mange, der kører deres bil på autoværksted, når de skal have skiftet dæk. Andre kan også gøre det selv, men det er lidt af en større opgave at stå med selv. Læs med i denne artikel, og hør mere om, hvorfor det er vigtigt at skifte dæk og hvor ofte du skal gøre det.

Hvoror skal man skifte dæk?

Dækkene er nogle vigtige dele på din bil. Derfor skal de skiftes ud, når de bliver slidte eller hvis du nu skulle have punkteret dem. Der er nogle krav til dine dæk – de skal helst være 1,6 mm slidmønster, ellers vil de ikke gå gennem dit årlige syn. Hvis du ikke kan se mønstret på dine dæk mere, så er det et tegn på, at du skal have dem skiftet. Hvis man ikke sørger for at skifte dækkene, så kan det føre til, at de punkterer. Og hvis du kører ude på en motorvej, så kan det ende galt. Så derfor er det vigtigt, du sørger for at få skiftet dine dæk.

Hvor ofte skal man gøre det?

Der er tidspunkter i løbet af året, hvor man typisk skifter sine dæk ud. Det er om vinteren og om sommeren. Du har sikkert hørt folk snakke om at skifte til sommer – og vinterdæk. Vinterdæk er mere smidige, og kan derfor holde sig bedre på vejen og give dig et bedre vejgreb og kontrol over din bil. Der er også et dybere mønster i vinterdækkene, hvilket kun hjælper til et mere sikkert vejgreb. Sommerdæk er derimod lidt hårde, og passer mere til de tørre og hårde veje om sommeren. Der er også mange, der kører med helårsdæk i Danmark. Dog anbefales det, at du sørger for at skifte dine dæk, hvis vejret er meget utilregnelig i vintermånederne.

Hvor kan må få skiftet dæk henne?

Hvis du skal skiftet dine dæk, så skal du henvende dig til et autoværksted, der udfører dækskift. Det er nemlig ikke alle autoværksteder, der kan udføre denne type af reparation. Derfor skal du finde et autoværksted, der kan hjælpe dig godt på vej med dine dæk. Der er også mange, der vælger at skifte deres dæk selv. Dog skal man være opmærksom på, at det indebærer, at man skal fjerne fælgen selv.  

 

 

Kategorier