Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /customers/1/c/b/bidtafbiler.dk/httpd.www/wp-content/themes/elegant-magazine-pro/inc/hooks/blocks/block-post-header.php on line 16

For lille mini-Opel

En uge i en lille fiks bybil med stoftag i sommervarmen?
“Ja tak”, tænkte jeg, da Opel tilbød muligheden for at teste den lille Adam Rocks – en udstyrsmættet version med dellæder, parkeringssensorer, infotaintment med DAB-radio – og altså også et stort stoftag.
Udefra er Adam Rocks god ved øjnene. Den er lille, ser sej ud og det betyder noget i det segment, hvor Opel Adam skal kæmpe med om køberne, der udover mini-Opel’en har den ‘originale’ Mini, Fiat 500 og andre lidt dyre livstils-bybiler.
Opel Adam Rocks (6) blog
Den lille Opel er udstyret med en 1 liters turbo-benzinmotor med 90 heste og det er nok til at man kan få hjulene til at gi’ et lille skrig når man sætter i 2. gear og giver gas. Den korte akselafstand, lave vægt og et fint direkte styretøj gør at de skarpe sving er sjov, når man kører i Opel Adam Rocks på de små veje. De 90 heste trækker fint, og på motorvej ruller den støjsvagt afsted ved lave omdrejninger.

Træt af fartbøder? Læs Bidtafbilers test af app'en TrafikAlarm, der advarer om fotofælder.

Interiøret er lækkert. Eller – lækkert nok. For bilen er dyr. Man kan få omtrent tre Hyundai i10 for de samme penge som en Opel Adam. Så det skal være lækkert. Detaljer som det store kanvastag er da meget sjovt, og sikkert fedt, hvis man skal på stranden, men i praksis til og fra kontoret er det nok de færreste , der gider få solen i øjnene og vindbulder.
Opel Adam Rocks (7) blog
Og når alt kommer til alt, så køberkredsen til Opel Adam nok begrænset til få unge og yngre, der arbejder og bor i byerne. For skal man have et løbehjul, to unger og konen med, så bliver pladsen hurtigt alt for trang. Bagsæderne i bilen er ikke til voksne, og det begrænser anvendelsesmulighederne.
Adam Rocks er fed. Det er den. Men den er også for lille.Selv om den er fed.
Motor og gearkasse
1,0 benzinmotor
90 hk v. 5600 omdr./min.
170 Nm v. 1800 omdr./min.
6-trins gearkasse
Præstationer
Topfart: 180 km/t
0-100 km/t: 11,9 sek.
Forbrug ved blandet kørsel:
22,2 km/l
CO2-udslip ved blandet kørsel:
105 g/km

Læssekanten erhøj. til gengæld er pladsen trang  :-/
Læssekanten er høj. til gengæld er pladsen trang
:-/

About Author

1 thought on “For lille mini-Opel

Skriv et svar

Kategorier