Volkswagen ID. R

Volkswagen vil sætte omgangssrekord på Nürburgring med ID. R

Volkswagen har fuld fart på elektrificeringen, både i serieproducerede gadebiler og på racerbanerne. Efter at have sat ny rekord i det legendariske Pikes Peak Hill Climb løb, har ID. R – Volkswagens elektriske sportsvogn – sat kursen mod endnu et rekordforsøg i sommeren 2019, hvor målet er at sætte ny rekord for elbiler på Nürburgring-Nordschleife, der anses for at være en af de mest krævende racerbaner i verden.

ID. R ser hylende brutal ud i Pikes Peak-trim
New record for Romain Dumas with the ID. R Pikes Peak.

ID. R fintunes til Nürburgrings unikke udfordringer

Id. R, der videreudvikles til rekordforsøget på Nürburgring, kører med to elmotorer med en samlet systemydelse på 500 kW (680 hk), og den vejer mindre 1.100 kg. inklusiv racerkører.

Først og fremmest skal aerodynamikken ændres og tilpasses forholdene på Nürburgring Nordschleife, der er markant anderledes end Pikes Peak. Det skriver VW i en pressemeddelelse

Nordschleife ekspert Romain Dumas skal køre ID. R I rekordforsøget

Multitalentet Romain Dumas vil være at finde bag rattet ved rekordforsøget. Han vandt Pikes Peak International Hill Climb med ID. R I juni 2018, og med en tid på 7:57.148 minutter blev han den første i løbets over 100 år lange historie, der kom under otte minutter. Franskmanden har også vundet fire sejrer i 24-timers løbet på Nürburgring.

 

About Author

Kategorier