Hyundai Electric og Plug-in lineup

Stor rabat: Hyundai sætter prisen ned på IONIQ

Kort før jul vedtog Folketinget at lette registreringsafgiften for en række af de mest miljøvenlige biler på markedet. De snørklede regler betyder, at Hyundai kun ville kunne sænke prisen på IONIQ plug-in hybrid. Men Hyundai har valgt at sænke prisen på alle IONIQ-modellerne, så den fremover kan fås fra blot 254.995 kr. – uanset om man vil have den som hybrid, plug-in hybrid eller elbil.

Hyundai Electric og Plug-in lineup

Nye, lavere afgifter betyder, at Hyundai sænker prisen på IONIQ med op til 15.000 kr., så den fremover kan fås fra blot 254.995 kr. Regelændringerne kommer egentlig kun plug-in hybriden til gode, men Hyundai vælger at tilgodese alle kunder, der køber IONIQ-modeller. Så uanset om man overvejer at købe en hybrid, en plug-in hybrid eller en ren elbil, er det med ét slag blevet endnu billigere at køre grønt i en Hyundai.

TEST: Hyundai Kona Electric

To udstyrsvarianter

IONIQ fås – uanset motortype – i to udstyrsvarianter: Indgangsmodellen Trend med automatgear, 8” touchskærm med Apple CarPlay og navigation samt topkarakter i sikkerhed, bliver sat ned med 10.000 kr. Den topudstyrede Premium, der udover det allerede nævnte udstyr bl.a. også har LED for- og baglygter, blind vinkel sensor og elektriske, foldbare sidespejle, bliver fremover 15.000 kr. billigere, så priserne starter ved 279.995 kr.

Om man skal vælge hybrid, plug-in hybrid eller ren el, afhænger fuldkommen af ens kørselsbehov. IONIQ som ren elbil kører op til 280 km på én opladning, og som plug-in hybrid kan IONIQ køre op til 63 km på el, før hjælp fra benzinmotoren bliver nødvendig.

Hyundai Kona og Ioniq

Flere end 500 solgte KONA electric

En anden af Hyundais mange bæredygtige biler, den spritnye KONA electric, har fået en formidabel debut på det danske marked. Efter Danmarkspremiere i årets anden weekend, er der allerede solgt flere end 500 KONA electric.

På grund af det danske klima, har Hyundai valgt at gøre varmepumpe til standard på de danske KONA electric modeller. Det betyder, at rækkevidden i de kolde perioder fortsat er lang, fordi KONA electric ikke bruger el til opvarmning af kabinen. Da KONA electric ikke er omfattet af de nye registreringsafgifter, er prisen uændret  – fra 274.995 kr. for den kompakte SUV.

About Author

Kategorier