Volvo V90 T8 Twin Engine (2)

Volvo begrænser alle biler til 180 km/t

Volvo’s Vision 2020 er, at ingen bliver dræbt eller kommer alvorligt til skade i en ny Volvo fra år 2020.

S60 købere kan vælge mellem to turbo- og superladede plug-in hybrid benzinmotorer: T6 Twin Engine AWD plug-in hybrid, der kombineret yder 340 hk, og den prisvindende T6 Twin Engine AWD plug-in hybrid, der yder 400 hk

Det er en ambitiøs målsætning, men noget tyder på, at volvo mener det alvorligt. Ved at begrænse hastigheden på alle sine nye biler til 180 km/timen fra 2020 sender Volvo et stærkt signal om den risiko, der er forbundet med at køre for hurtigt.

Også selv om de færreste vel når 180 km/t særlig ofte.

Volvo’s forskning har identificeret tre sikkerhedsområder, der udgør såkaldte ”gaps towards zero” – altså brister – i ambitionen om helt at sætte en stopper for alvorlige kvæstelser og trafikdrab i nye Volvo’er. En af dem er for høj hastighed. Det skriver volvo i en pressemeddelelse.

Bortset fra at begrænse tophastigheden undersøger Volvo også, hvordan en kombination af intelligent kontrol og geofencing-teknologi i fremtiden kan sænke hastigheden automatisk omkring skoler og hospitaler.

Problemet når bilister kører for hurtigt er, at over visse hastigheder er bilens indbyggede sikkerhedsteknologi og smart design af infrastrukturen ikke længere nok til at undgå alvorlige uheld med de konsekvenser, der følger.

Sprit, narko og mobiler er også farligt

Udover hastigheden, er der to andre problemområder, som Volvo benævner ”gaps toward zero”: Lige så indlysende et problem som for høj hastighed (og lige så svært at sætte en stopper for) er sprit- eller narkokørsel. At køre, når man er påvirket af alkohol eller stoffer er ulovligt i store dele af verden, og alligevel er det en betydelig årsag til kvæstelser og dødsfald i trafikken. Det andet område er førerens uopmærksomhed. Bilister der bliver distraheret af deres mobiltelefon eller på anden vis ikke er helt opmærksomme på deres kørsel, er en anden årsag til ulykker i trafikken.

About Author

Kategorier