Toyota lancerer Highlander i Danmark

2.000 kg på krogen. Plads til syv på hvide plader og træk på alle fire hjul. Toyota sender ny trumf på markedet i det nye år.

 
 

Danskere er vilde med biltypen SUV. større frihøjde, højere siddeposition og bedre udsyn tiltaler bilkøberne. Det har Toyota indset og derfor sender japanerne sin største SUV, Highlander, i kamp om markedsandelene i Danmark.

 
 

Highlander er bygget på Toyotas nye TNGA-baserede K-platform, som også danner fundamentet i den lidt mindre Toyota RAV4, der blev introduceret i fjor. Den nye platform med hybriddrivlinen har et intelligent firehjultstræk og mulighed for at trække en påhængsvogn på op til 2.000 kg.

 
 
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Toyota_Highlander_01_low-699x466.jpg
 
 
 
 

Motoren er en 2,5-liters benzinmotor. Den får hjælp af to elmotorer, en på hver aksel,  og et batteri. Det giver en effekt på samlet 244 hk, når de to arbejder sammen. Hybrid-teknologien i Toyota Highlander er af typen, hvor energien opsamles ved nedbremsning og batteriet lades under kørslen. Den skal ikke lades op med stik og ledning. Det er det system nogle fabrikanter kalder mild-hybrid.

 
 

Toyota Highlanders brændstoføkonomi er pæn, for så stor en bil. Den ligger ifølge Toyota på 15,2 km/l.

 
 

Du kan kun købe Highlander med hybridmotor i Danmark.

 
 

De danske priser er endnu ikke offentliggjort. I USA koster den amerikanske prisliste, hvor cirka 38.000 dollars. Ifølge Bilmagasinet.dk, der godt tør gætte på prisen, betyder det at den store SUV ender på en pris i Danmark på ikke under 600.000 kr.

 
 

Stuurr stuuur bil

 
 

Highlander fylder godt i landskabet og måler hele 495 cm i længden. Det giver plads til 7 personer og en fleksibel kabine, hvor midterste bagsæderække kan forskydes i længderetningen. Hele 18 centimeter kan den rykkes frem og tilbage

 
 
Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Toyota_Highlander_02_low-699x466.jpg
 
 
 
 

hvilket gør at der bliver (bedre) plads til voksne passagerer på tredje sæderække, samt lettere ind- og udstigning.

 
 

Bagagerummet 658 liter og har yderligere plads til opbevaring under gulvet. Bagklappen er eldrevet og kan åbnes med et let vip med foden under bagkofangeren. Uden sæder bagi oplyser Toyota, at der er plads til 1.909 liters plads. Det vil glæde dem, der skal have en hybrid trækhest som varebil. Hvis den kommer som sådan.

 
 

Moderne interiør

 
 
 
 

Den nye Highlander fås med en 12,3 tommer stor multimedieskærm med satellitnavigation, Apple CarPlay og Android Auto, head-up display i farver med visning af køreinformation i forruden, trådløs opladning af smartphone, indbygget sædeventilation og kamerabaseret digitalt bakspejl for blot at nævne nogle få eksempler. Hvordan bilen bliver konfigurert til det danske marked er endnu uvist.

 
 

Sikkerhed er det nye sort

 
 

Toyota Safety Sense-pakken, der er standard i alle udgave af den nye Highlander, indeholder bl.a. automatisk nødbremse med aktiv styreassistent og med registrering af biler og fodgængere både dag og nat samt af cyklister om dagen. Derudover virker den adaptive fartpilot med køfunktion allerede fra 0 km/t. og op til bilens maksimale hastighed på 180 km/t., mens vejskiltegenkendelse, vognbaneassistent og automatisk op- og nedblænding af fjernlys også øger sikkerheden bag rattet.

 
 

Highlander kommer til Danmark i begyndelsen af 2021

 
 
 

About Author

Kategorier