Rækkevidderekord: ID.3 kører 531 km på en enkelt opladning

Den nye Volkswagen ID.3 har sat sin første rækkevidderekord: På blot en enkelt batteriopladning tilbagelagde den nemlig en strækning på 531 kilometer fra Zwickau til Schaffhausen (Schweiz). Den officielle rækkevidde for modellen er på op til 420 kilometer (WLTP). Dette tal blev dog overgået med mere end 100 kilometer svarende til 26 % ekstra.

Bilen var en serieproduceret ID.3 1st Pro Performance med et 58-kWh batteri fra elbilsfabrikken i Zwickau. Ruten til Schweiz gik udelukkende via offentlige veje og motorveje, og føreren af denne ID.3 var schweizeren Felix ”Hypermiler” Egolf. Det såkaldte ”hypermiling” er et koncept, som har sin oprindelse i USA, og som handler om at opnå maksimalt effektiv, besparende kørsel med serieproducerede biler.

Udover bilens tekniske egenskaber er det frem for alt førerens besparende kørestil, der er den væsentligste faktor i jagten på rækkevidderekorder. I tråd med det valgte Felix Egolf også konstant at slippe speederen og lade ID.3 rulle. Og når han kørte på motorvej, bestræbte han sig på at køre i læ af forankørende lastbiler.

Noget, som til gengæld var knap så optimalt, var vægten: Nyttelasten udgjorde samlet set 250 kg, da der – foruden ham selv – også var en kameramand med teknisk udstyr med ombord i bilen. Desuden var strømforbrugende udstyr som navigation, dagskørelys, radio og ventilation tændt enten noget af tiden eller på hele køreturen.

Alligevel lå strømforbruget på imponerende 10,9 kWh/100 km. Det gennemsnitlige. Forbrug ved blandet kørsel i en ID.3 ligger på 14,5 til 15,4 kWh/100 km ifølge WLTP-normen.

Rekordkøreturen fandt sted på 44 % motorvej og 56 % landevej. Gennemsnitshastigheden lå på 56 km/t. Alt i alt brugte Felix Egolf ca. 9 timer på at køre fra Zwickau til Schaffhausen. Rekordbilen var en mangangrå ID.3 1st Pro Performance med et 58-kWh batteri og en ydelse på 204 hk.

ID.3 produceres på elbilsfabrikken i Zwickau og er det første medlem af den komplet eldrevne ID.-familie fra Volkswagen

About Author

Kategorier