Porsche Cayenne Coupé

Porsche præsenterer Cayenne Coupé

Porsche udvider sin Cayenne-familie: Tredje generation af den succesrige SUV-modelrække suppleres med en endnu mere sportslig model – Cayenne Coupé.

Den nye Cayenne-model er mest sin egen på den bagerste tredjedel, hvor karrossen er … coupé-agtig.

Panoramatag er standard – kulfibertag koster ekstra

Som standard er den nye Cayenne Coupé udstyret med et 2,16 m2 stort panoramatag med fast glas med integreret rullegardin beskytter mod sollys og kulde.

Som ekstraudstyr fås Coupé-modellen med kulfibertag. Det er indpræget i midten og har et sportsvognstypisk look – på samme måde som på Porsche 911 GT3 RS.

Kulfibertaget er en bestanddel af den ene af tre letvægtssportspakker. Disse pakker omfatter derudover Sport Design-pakken og nye, vægtreducerede 22” store GT Design-fælge, sædernes midterstykker i stof med klassisk ternet mønster samt kulfiber- og Alcantara-detaljer i kabinen.

På Cayenne Turbo Coupé omfatter pakken desuden et sportsudstødningssystem.

Stor bil – kun til fire

Den nye Cayenne Coupé har som udgangspunkt plads til fire personer. Foran er der 8-vejs elektrisk indstillelige sportssæder med integrerede hovedstøtter og bagi er Coupé-modellen som standard udstyret med et bagsæde udformet som enkeltsæder. Som alternativ kan man uden merpris bestille komfortbagsædet, der kendes fra Cayenne.

Passagererne bagi sidder 30 mm lavere end i Cayenne. Bagagerumsvolumen udgør 625 l og vokser med fremklappede bagsæder til 1.540 l (Cayenne Turbo Coupé: 600 til 1.510 l).

Enten 340 hk eller 550 hk

Den nye Cayenne Coupé fås med to motorvarianter: Cayenne Coupé med sekscylindret turbomotor og en slagvolumen på 3,0 l yder 340 hk og leverer et maksimalt drejningsmoment på 450 Nm. Standardsprinten fra 0 til 100 km/h er klaret på 6,0 sek. Med letvægtssportspakkerne, der fås som ekstraudstyr, reduceres tiden til 5,9 sek.

Tophastigheden er 243 km/h. Topmodellen fra start er Cayenne Turbo Coupé med den 4,0-liters V8-motor med biturboladning, 550 hk og et maksimalt drejningsmoment på 770 Nm. Cayenne Turbo Coupé accelererer fra 0 til 100 km/h på 3,9 sek. Tophastigheden ligger på 286 km/h.

Her er de danske priser

Den nye Porsche Cayenne Coupé lander hos de danske forhandlere i midten af juni. Priserne starter ved 1.544.690 kr. for Cayenne Coupé og 2.790.585 kr. for Cayenne Turbo Coupé. – begge inklusive moms 

Porsche Cayenne CoupéAbout Author

Kategorier