Danske Henrik Fisker er (næsten) klar med ny elbil

Den danske bildesigner Henrik Fisker er klar til at afsløre sit bud på en elbil. EMOTION får rækkevidde på 650 km og solid state-batterier

Bilen, der selvfølgelig er designet af Fisker selv,, har i årevis forsøgt at få gang i el-bilprojektet og nu er der noget der tyder på, at danskeren lykkes med projektet.

Bilen hedder EMotion og er helt elektrisk. Ifølge oplysningerne, der er kommet ud om bilen er rækkevidden 400 miles, svarende til ikke mindre end 650 km på en enkelt opladning.

Emotion skal selv have udviklet batterierne og ifølge electrec.co lover Fisker, at det er såkaldte ’solid state-batterier’. Det skal sikre lynhurtig opladning og op til tre gange så høj kapacitet som i lithium-batterier

Prisen?  Indtil videre er Henrik Fisker citeret for at sige at den “kommer tæt på 40.000 dollar.” Det svarer til cirka 265.000 kroner.

FAKTA: Hvad er solid state-batterier

Et solid-state batteri er et batteri, der har både faste elektroder og faste elektrolytter. Som en gruppe er disse materialer meget gode ledere af ioner, som er nødvendige for god elektrolyt- og elektrodeydelse og er i det væsentlige isolerende mod elektroner, hvilket er ønskeligt i elektrolytter, men uønsket i elektroder. Den høje ioniske ledningsevne minimerer batteriets indre modstand, hvilket tillader højeffektdensiteter, medens den høje elektroniske modstand minimerer sin selvudladningshastighed og dermed forbedrer dens ladningsopbevaring.  (KILDE: ERABILER.DK)

Kan den hamle op med Jaguar I-Pace?

About Author

Kategorier