Rødt lys

Her kører de mest hensynsløse bilister i 2019

En ny undersøgelse, udarbejdet af Mikonomi.dk, sætter fokus på, hvor de mest hensynsløse bilister kører. Det er blandt andet blevet undersøgt, hvor mange hastighedsovertrædelser, vigepligtsforseelser og kørsel over for rødt der har været.

De er værst på Vestegnen

Sammenligningstjenesten kan konkludere, at bilister der kører på Vestegnen, er de mest hensynsløse, mens de mest betænksomme kører på Midt- og Vestsjælland.

Undersøgelsen viser, at bilister der kører i Københavns Vestegns Politikreds, som blandt andet tæller kommuner som Brøndby, Albertslund, Herlev m.fl., er de mest hensynsløse. Dette skyldes blandt andet, at de er mere tilbøjelige til at køre over for rødt eller frem mod gult eller rødt lys.

For hver tusinde indbygger over 18 år på Vestegnen er der 2,89 anmeldelser af bilister, der kører over for rødt. Det er mere end dobbelt så mange som landsgennemsnittet, der ligger på 1,29 anmeldelser pr. tusinde indbygger. Bilisterne der kører på Vestegnen er dog ikke de værste, da der i Københavns Politikreds faktisk sker 5,43 anmeldelser pr. tusinde indbygger.

Derudover er der flere anmeldelser af bilister, der overhaler til fare eller ulempe for andre på Vestegnen i forhold til landsgennemsnittet. I gennemsnit på landsplan er der 190 anmeldelser af overhalinger til fare eller ulempe, hvilket svarer til, at der sker 0,47 anmeldelser pr. tusinde indbygger over 18 år. På Vestegnen er der derimod 236 anmeldelser af dette, som svarer til 0,72 anmeldelser pr. tusinde indbygger.

På Midt- og Vestsjællands er de mest betænksomme

De mest betænksomme bilister kører derimod i Midt- og Vestsjællands Politikreds, som blandt andet inkluderer kommuner som Greve, Holbæk, Ringsted m.fl. De ender i toppen af undersøgelsen, da bilisterne her er gode til at overholde fartgrænserne og vigepligter. På Midt- og Vestsjælland er der kun 73,15 automatiske hastighedsovertrædelser pr. tusinde. indbygger, hvorimod landsgennemsnittet lyder på 112,04 overtrædelser.

Undersøgelsen er baseret på tal fra Rigspolitiets statistikker som viser, hvor mange anmeldelser og sigtelser der var i hver politikreds i 2018. I undersøgelsen tages der udgangspunkt i antallet af anmeldelser, som derefter sammenlignes med antallet af indbyggere over 18 år i de enkelte politikredse.


About Author

Kategorier