Skoda Scala

Ny Škoda Scala afsløret

Škoda Scala – den nye hatchback i mellemklassen har netop haft verdenspremiere i Israel. Scala er navnet og danmarkspremieren er om cirka et halvt år.

Skoda Scala

Škoda Scala – navnet kommer fra det latinske ord ‘scala’, der betyder trappe eller stige. Scala er den første model med Skoda’s nye designudtryk, som blev introduceret med konceptbilen Vision RS.

Fronten har en markant kølergrill, smalle forlygter med mulighed for fuld-LED, store luftindtag og Air Curtains, som leder luften ned langs siderne og medvirker til en luftmodstandskoefficient på bare 0,29.

Kabinen er helt ny-designet.  Den mest markante feature er instrumentbordets fritstående touchskærm, som afhængig af infotainmentsystemet kan være helt op til 9,2”.

Plads som i en Octavia

SCALA er den første ŠKODA, som er bygget på Volkswagen-gruppens A0 MQB-platform. Selvom Scala er forholdsvis kompakt, 4.362 mm lang, 1.793 mm bred og 1.471 mm høj, er den rummelig. Det skyldes bl.a. akselstanden på hele 2.649 mm. Til sammenligning har Octavia en akselafstand på 2.686 mm.  Derudover er der et bagagerum på hele 467 liter og 1.410 liter, når bagsædet bliver fældet frem.

Scala kan fås med et elektrisk anhængertræk, der frigøres med et tryk på en knap i bagagerummet.

Škoda Scala har som standard både frontassistent med udvidet fodgængerbeskyttelse og vejbaneassistent, hvilket er en forudsætning for, at Euro NCAP kan tildele de maksimale fem stjerner. Desuden kan SCALA fås med op til ni airbags – inkl. sideairbags ved bagsædet – ligesom der er blandt andet også kan fås Crew Protect Assist, der forbereder bilen på en potentiel kollision og giver passagererne ekstra beskyttelse. Den kan desuden fås med Side Assist, der er en videreudvikling af Blind Spot Detect. Hvor Blind Spot Detect er i stand til at opdage og advare mod køretøjer op til 20 meter bag bilen, har Side Assist en rækkevidde på hele 70 meter. Af andet sikkerhedsudstyr kan nævnes,  multikollisionsbremse, som automatisk bremser bilen efter en kollision og LED-lygter både for og bag.

Motorer: fire motorer

Motorerne til Scala er alle den nyeste generation, som er både stærke og økonomiske. Den mindste motor er en 1.0 TSI 95 hk med en femtrins manuel gearkasse, og derefter følger en 1.0 TSI 115 hk med en sekstrins manuel gearkasse eller et syvtrins DSG-automatgear. Den stærkeste benzinmotor er 1.5 TSI 150 hk, som ligeledes fås med enten en sekstrins manuel gearkasse eller et syvtrins DSG-automatgear. Derudover er den en dieselmotor i form af 1.6 TDI 115 hk. Alle motorer lever op til Euro 6d-TEMP-standarden for emissioner. Det er endnu ikke fastlagt, hvilke motorer der kommer til Danmark.

 

About Author

Kategorier