Ny toyota Prius får lithium-ionbatteri

Lithium-Ion i faceliftet Toyota Prius

Lithium-Ion-batterier og 4WD. En ny og opgraderet udgave af verdens første hybridbil, Toyota Prius, er netop blevet afsløret. Den opgraderede udgave af hybridbilernes moder, Prius, får et nyt og mere strømlinet design og en ny multimedieskærm og et avanceret elektronisk hybrid-firehjulstræk.

 Den nye udgave af Prius bliver den første Toyota med mulighed for elektronisk hybrid-firehjulstræk, Hybrid AWD-i, der giver en mere sikker håndtering af bilen og dermed roligere og mere sikker kørsel.

Det nye system benytter en elmotor til at skabe ekstra træk på baghjulene efter behov. Hybrid-firehjulstrækket er bygget til automatisk at træde til ved hastigheder mellem 10 og 70 km/t., hvis bilens sensorer registrerer nedsat eller direkte dårligt vejgreb som følge af enten sneglatte eller våde vejbaner.

Kompakt hybrid-firehjulstræk

Systemet fungerer uden center differentiale eller drivaksel mellem for og bag. Det betyder, at det optager minimal plads.

Den firehjulstrukne udgave af Prius benytter sig af det gennemtestede nikkel-metal hydrid batteri, som også ligger i den nuværende almindelige Prius. Til gengæld vil den forhjulstrukne udgave af Prius fremover som noget nyt være udstyret med et lithium-ion batteri. Det kan rumme mere energi på mindre plads og vejer derfor også mindre end batteriet i den nuværende Prius. Fælles for både den forhjulstrukne og firehjulstrukne udgave af Prius er, at de selv lader batterierne op under kørslen.

Ny toyota Prius får lithium-ionbatteri

Nyt strømlinet design

Rent designmæssigt får Prius et strømlinet design, et sæt slanke LED-forlygter, der lyser et bredere felt af vejen op og bagtil sørger helt nydesignede, vandrette baglygter med ny lyssignatur for, at bilen får et nyt visuelt udtryk.

Ny toyota Prius får lithium-ionbatteri

Indvendigt er der mindre men dog alligevel synlige ændringer både ved midterkonsollen og ved knapperne på instrumentbordet.

Nydesignet sædebetræk, mere fralægningsplads til trådløs opladning af mobiltelefonen, rutevejledning vist i head up displayet i forruden samt en hurtig 8” touch skærm til multimediesystemet Toyota Touch 2, der fremover vil kunne betjenes med fingrene på samme vis, som man kender fra sin smartphone, er andre nye finesser.

Den nye og opgraderede udgave af Prius vil blive introduceret i løbet af 2019.

 

About Author

Kategorier