Hyundai NEXO forfra

Hyundai NEXO – nu skal du aldrig mere skal lade din elbil op

Hyundai præsenterede helt tilbage i 2013 verdens første masseproducerede brintbil, ix35 Fuel Cell. Nu er Hyundai klar med næste generation af brintbiler. Rækkevidden er på op til 666 km på en tankfuld brint Bilen hedder Hyundai NEXO og er opkaldt efter Nexø på Bornholm. Priserne begynder ved 599.995 kr.  

Inspirationen til navnet NEXO er hentet i det bornholmske ’Bright Green Island’-projekt, der via energimæssig nytænkning handler om at gøre Bornholm et bæredygtigt og CO2-neutralt øsamfund i 2025.

NEXO er udviklet til at producere sin egen strøm og kører udelukkende på brint. Brint fremstilles ved at spalte vand i brint og ilt. Når brinten igen blandes med ilt fra luften, løber processen baglæns, og der dannes vand og strøm. Vandet ledes ud af bilens udstødningsrør, og strømmen sendes direkte til elmotoren.

Hyundai NEXO er udstyret med den nyeste teknologi. Brændselscellen er mindsket i størrelse og øget i effektivitet. Samtidig er der indbygget et batteri, så bilen fungerer som en hybridbil. Et filter renser luften, når den kører, hvilket bidrager til at forbedre luftkvaliteten i stærkt trafikerede byområder. Rækkevidden er op til 666 km på en tankfuld brint, og en optankning tager blot 3-5 minutter.

NEXO accelererer fra 0-100 km/t på imponerende 9,5 sek. og har en topfart på 179 km/t.  

Hyundai NEXO kommer i to udstyrsvarianter; Trend og Premium. NEXO er som den første brintbil nogensinde, blev crashtestet og gennemgået af den europæiske uafhængige biltestorganisation Euro NCAP, opnåede den topkarakter – de maksimale fem stjerner.

Udstyret i orden

Trend-udgaven har f.eks. automatisk nødbremse, der både kan genkende biler, fodgængere og cyklister, vognbaneassistent, træthedsregistrering, Lane Following Assist, Supervision Cluster med 7” LCD farveskærm, trådløs opladning, bakkamera, Bluetooth, adaptiv fartpilot, bakspejl med automatisk nedblædning, Blind Spot Detection, 2-zonet klimaanlæg, Bi-funktion LED-forlygter, elbagklap, varme i forsæder samt rat, ventilation ved 2. sæderække.

Hyundai_NEXO_forfra

Yderligere er der Remote Smart Parking Assist, der automatisk manøvrerer bilen ind på en p-plads. Processen starter, når chaufføren sætter gearvælgeren i ’P’, stiger ud af bilen og bruger nøglen til fremad- eller bagudgående bevægelser. NEXO Trend starter ved 599.995 kr.

Vælger man topudgaven, Premium, er der også soltag, 19” alu-fælge, tagrælinger, ventilerede forsæder, der giver optimal komfort ved hjælp af to separate ventilationsenheder i hvert sæde, bagsæder med varme, KRELL-lydsystem med 8 højtalere, som er garanti for en stærk lydoplevelse. Priserne begynder ved 629.995 kr.

Brinttankstation i Danmark

Adskillige aktører er i færd med at etablere et landsdækkende netværk af brinttankstationer – dækkende alle de større byer på tværs af landet. I Danmark findes der på nuværende tidspunkt otte brinttankstationer; Aalborg, Køge, Gladsaxe, København Sydhavnen, Korsør, Aarhus, Kolding samt Esbjerg – og snart også i Herning. I løbet af de kommende år forventes yderligere stationer. I Danmark sælges brint til samme pris som benzin per kørt kilometer.

Som på alle andre Hyundai-personbiler leveres NEXO med Hyundai’s 5 års garanti uden kilometerbegrænsning. Dertil 8 års garanti på batteri eller 200.000 km.

About Author

Kategorier