Facelift: Suzuki Swift fyldt med sikkerhedsudstyr

Tre år efter introduktionen af den nuværende Suzuki Swift er det blevet tid til et facelift. Mens der kun er små ændringer af designet, så får Swift nu en af klassens mest omfattende sikkerhedspakker. Allerede fra den billigste Club-model bliver Full-LED forlygter, automatisk nødbremse og aktiv fartpilot standardudstyr, mens der fra udstyrsmodellen Action bydes på en lang række nye sikkerhedsfeatures.

Små ændringer af designet

Udvendig er der kommet en ny og kraftigere kromliste i kølergrillen, der også har fået et nyt mønster, mens alufælgene er i et nyt design, og der er kommet nye sølvfarvede indlæg i instrumentbordet. Der er også kommet nye farvekombinationer, så det fx er muligt at gøre sin Swift endnu mere personlig ved f.eks. at kombinere de to metalfarver Burning Red Pearl eller Speedy Blue med sortlakeret tag.

Omfattende sikkerhedspakke

I den billigste Swift Club til 145.990 kroner er afgørende sikkerhedsudstyr som automatisk nødbremse, aktiv fartpilot og Full-LED forlygter nu standardudstyr.

Fra Action-modellen til 159.990 kroner får man derudover vognbaneassistent med force- back, slingreadvarsel, blind vinkel-advarsel, Rear Cross Traffic Alert, skiltegenkendelse og automatisk op/nedblænding af LED-forlygterne. Det gør ganske enkelt Swift til en af de bedste i klassen, når det gælder standardmonteret sikkerhedsudstyr.

Rear Cross Traffic Alert advarer om krydsende trafik bag bilen, f.eks. når man bakker ud fra en parkeringsplads eller indkørsel med dårlige udsigtsforhold. Blind vinkel-advarsel er både en visuel indikator og advarselslyd, som advarer om biler, der befinder sig i førerens blinde vinkel, f.eks. ved vognbaneskift. Og LED forlygterne giver et utroligt klart lys, hvor nærlyset har samme lysstyrke som fjernlyset. Og med den automatiske op- og nedblænding kan de udnyttes optimalt.

Hybridsystem med større batterikapacitet

Suzukis 12V hybridteknik er standard i alle Swift varianter, og systemet er nu blevet mere effektivt, da batterikapaciteten er øget fra 3 til 10 Ah. Dermed kan systemet assistere oftere og længere end før, f.eks. under acceleration på motorvej. Hybridsystemet består af en let og kompakt elmotor, et effektivt lithium-ion batteri og et avanceret styresystem. Hver gang bilen nedbremses samles energien op og lagres i lithium-ion batteriet, og når der derefter sættes i gang eller accelereres, bruger elmotoren strømmen til at assistere benzinmotoren. Og da det er el-motoren, som starter benzinmotoren, når start/stop-systemet har været aktiveret, foregår det både lydløst og umærkeligt for føreren.

Opdateret Dualjet-motor

Den 1,2-liters Dualjet-motor er også opdateret og yder nu 83 hk og 107 Nm. Med et gennemsnitligt forbrug på 20,4 km/l samt en CO2-udledning på 111 g/km (iflg. WLTP) er Swift i energiklasse A+ med en halvårlig ejerafgift på 500 kr.

En anden nyhed er, at Swift nu også fås med 12V hybridteknik og CVT automatgear.

Mere værdi for pengene

Fra Action omfatter standardudstyret udover den omfattende sikkerhedspakke også multimedie-system med Apple CarPlay/Android Auto, bakkamera med P-sensor, 16” alufælge og sorte ruder bag. Og for en merpris på blot 10.000 kroner kan man vælge Exclusive-modellen med klimaanlæg, nøglefri betjening med startknap, navigation, teleskopjustering af læderrattet og elruder for og bag.

Den faceliftede Swift står klar hos Suzukiforhandlerne fra den 12. oktober. 

About Author

Kategorier