Salget af elbiler stiger markant

Elbil-boom! Elbilsalget i markant fremgang

Danskerne viser rekordstor interesse for elbiler i de første 20 dage af januar. Fra et beskedent salg på kun 18 biler i de første knap tre uger i 2018, er der i samme periode i år solgt 10 gange så mange elbiler – svarende til lige godt 200 biler.

Salget af elbiler stiger markant

I en pressemeddelelse siger direktør I AutoBranchen Danmark, Gitte Seeberg, at den øgede købelyst tyder på, at elbilerne står foran et mindre gennembrud.

”Salget af elbiler begyndte at tage fat i andet halvår i 2018 og fortsætter nu ind i det nye år. Forbrugerne har fået sikkerhed for de lave afgifter på kun 20 pct., og elbilernes rækkevidde er gennem større batterier også blevet stærkt udvidet. Så alt i alt er vi nok på vej i en retning af, flere familier ser de grønne biler som et fornuftigt alternativ til de traditionelle biler”, siger Gitte Seeberg.

Hun peger også på, at der er kommet nye elbils-modeller på markedet, og at priserne på elbilerne er blevet mere konkurrencedygtige med de mere traditionelle benzin- og dieselbiler. Generelt har salget af elbiler været en træg affære de seneste år. Det samlede salg beløb sig kun til 1545 elbiler sidste år, hvilket dog var en fordobling i forhold til året før. Dermed er den samlede bestand af elbiler på de danske veje kun lige knap 10.000.

Fik du læst om Audi’s genbrugsbatterier?

”Statsministeren har en ambition om, at der kommer en million grønne biler ud på vejene senest i 2030. Det er meget ambitiøst, og skal man i mål med det, vil det kræve et meget stort finansieringsbehov. Men der er heller ingen tvivl om, at der kommer til at ske en masse på den grønne front, når bilfabrikkerne begynder at masseproducere deres nye elbils-modeller, ” siger Gitte Seeberg.

Finansministeriet har beregnet at den grønne omstilling af transportsektoren vil koste omkring 88 mia. kr. frem til 2030.

Vi tester: Hyundai Kona electric

About Author

Kategorier