Ford Motors

Danske Universal Robots leverer robotteknologi til Ford

Annonce
I over hundrede år er der konstant blevet optimeret på bilproducenternes produktionslinjer. Lige siden Henry Ford indførte samlebåndet i 1913 og dermed for alvor igangsatte masseproduktion af biler, har der været en konstant søgen efter at optimere og strømline produktionen af biler yderligere.

Denne søgning har nu ført bilproducenten Ford til Danmark. Her har robotproducenten Universal Robots, der producerer forskellige typer robotter, oplevet øget efterspørgsel fra bilproducenterne. Det gælder især ift. de såkaldte cobots, som Universal Robots producerer, og som passer ideelt ind i bilindustriens produktionslinjer.

Hvad er en cobot?

Cobot er en sammentrækning af ordene collaborative robot, der på dansk kan oversættes til en samarbejdende robot. Og en samarbejdende robot dækker da også meget godt over det, en cobot bruges til. Det unikke ved cobots er nemlig, at de er skabt til at fungere i samarbejde med mennesker i produktionslinjen.

Cobots styres som udgangspunkt ikke af et menneske, men kan i stedet programmeres til at lave gentagne bevægelser. En cobot er dermed ideel til tunge løft og repetitive opgaver, men kan også bruges til andre opgaver – f.eks. som en svejserobot.

Sådan bruger Ford cobots fra Universal Robots i deres produktion

Hos Ford kommer cobots nærmest som sendt fra himlen. Her bruger man således cobots til opgaver, der løses bedst uden rysten på hænderne. Det gælder f.eks., når det yderste lag på bilen skal se nyt og lækkert ud. Her kan cobots programmeres, så en ny bil kan poleres på blot 35 sekunder. Robotterne bruges derudover også til andre opgaver; herunder polering af forskellige autodele på bilen.

Ford har samlet set brugt hundredvis af timer på programmering af de mange forskellige funktioner, men når det ses i forhold til bilproduktion i stor skala, er denne tid godt givet ud. Tidsbesparelserne ved at bruge cobots har hurtigt opvejet de tidsmæssige omkostninger, der er ved at implementere cobots i produktionen.

Andre producenter fra bilindustrien er også med på vognen

Ford er langtfra den eneste producent fra bilindustrien, der har taget skridtet og optimeret sin produktion ved hjælp af cobots. Også hos producenter som Nissan, Continental, SHAD og Bajaj vil du støde på de danske cobots i produktionslinjerne, og der er intet, der tyder på, at efterspørgslen på cobots fra Universal ikke vil stige yderligere i fremtiden. Når bilproducenterne hører om teknologi, der kan optimere deres produktionsflow, er de lutter øre – også, når det gælder danske robotter.

About Author

Kategorier