​Alpine F1 Team debuterer i Formel 1

Fra næste sæson er det de franske farver, der pryder to biler i Formel 1. feltet. Tidligere var Renaults Formel 1 team karakteristisk sort og gul, men nu er teamet tricolore.

Årsagen er, at teamet fra næste sæson hedder Alpine F1. Alpine er kendt som et ikonisk, fransk sportsvognsmærke med rødder i langdistanceløb og rally – næste skridt er at tage mærket helt ind i motorsportens fineste serie – nemlig Formel 1.

Kendere af Alpine mærket vil vide, at kernen i mærket er den ikoniske A110 – og med dette skridt signalerer man udvikling af mærket og øget tilstedeværelse. Motoren i den nye F1 bygger stadig på Groups Renaults ekspertise indenfor hybridteknologi og E-Tech navnet bibeholdes.

Renault Nordic A/S er et Nordisk datterselskab af den franske bilproducent Groupe Renault. Siden 2008 har Renault Nordic A/S solgt person- og varebiler samt stået for servicedelen i Norden. I Norden forhandles tre mærker, Renault, Dacia og Alpine – dog ikke Alpine i Danmark.

Groupe Renault stammer fra Renault, der helt tilbage i 1898 startede virksomheden i Paris. Groupe Renault er en del af Renault Nissan Mitsubishi-alliancen, der igen i 2018 var verdens største bilproducent med godt 10,7 millioner solgte biler.

About Author

Kategorier