Plakat Årets-bil-1969-2019

VIP! – kom med til kåringen af Årets Bil 2019

Bliver det en Ford Focus, Hyundai Kona, Jaguar I-Pace, Kia Ceed og Peugeot 508? Og hvilken bil bliver ”Alle tiders Årets Bil i Danmark?

Plakat Årets-bil-1969-2019

I anledning af at ‘Årets Bil’ fylder 50 år, fejrer aktørerne bag arrangementet, De Danske Bilimportører og Motorjournalisterness Klub i Danmark jubilæet.

Det sker ved et storslået arrangement, hvor kåringen ekstraordinært er krydret med Mads Christensen som konferencier, en lækker middag og god vin fra Timm Vladimir, udstilling af alle 52 biler kåret som Årets Bil fra 1969-2018 samt DR, der lægger sidste hånd på en temalørdag om konceptet Årets Bil sammen med Christian Grau.

I løbet af aftenen afsløres ikke alene, hvilken bil, der bliver Årets Bil 2019, men blandt de tidligere vinder findes også ”Alle tiders Årets Bil” og vinderen afsløres af Borgmester Helle Adelborg. Vinderen findes blandt de udstillede biler.

Det er ganske særligt, at der sælges billetter til kåringen,der normalt er lukket land for ‘almindelige mennesker.’

Hvis du vil med, så køb billet her.

En tur af barndommens gade

Tag med en tur ned ad Memory Lane og genoplev dine minder bag rattet eller på bagsædet af en Fiat 127, en Ford Sierra, en Opel Kadett eller en af de mange andre herlige biler, der er blevet kåret som Årets Bil de seneste 50 år. For første gang i Danmark vil du nu kunne opleve en museumsudstilling om Årets Bil og danskernes helt egne biler gennem 50 år!

Viborg Museum og Forstadsmuseet i Hvidovre fejrer 50-året for kåringen af den første Årets Bil i Danmark med en stor og spektakulær udstilling.

Danmarkshistorien fortalt med biler

I udstillingen vil man kunne opleve bilerne i en flot, visuel og spændende scenografi og komme på en skøn vandring gennem de seneste 50 års danmarkshistorie med masser af film, fotos, lækker nostalgi og gode historier.

En udstilling for hele familien og alle bilnørderne

Udstillingen bliver en oplevelse for alle. For alle der har siddet bag rattet eller kørt med i en af de ikoniske biler og har haft et liv af oplevelser i dem. Og for dem, der har skruet i de mekaniske dele af bilerne og kender hver en detalje under motorhjelmen. Udstillingen bliver en stor oplevelse for hele familien og alle vennerne.

De seneste 50 års kårede biler rummer således en fantastisk historie. De vidner om en gennemgribende teknologi- og designudvikling gennem fem årtier, og de er et spejl af en samfundsudvikling i rivende forandring. Disse 50 biler er samtidig et minde over danskernes familieliv i 50 år. Kåringen af Årets Bil har altid kredset om hverdagens bil til den fornuftige dansker, og de 50 kårede biler er ægte genkendelse for de fleste.

ÅRETS BIL 1969-2019 kan ses i perioden 24. januar – 22. april
på Forstadsmuseet i Hvidovre.

TEST - HYUNADI KONA ELCTRIC - ÅRETS BIL-KANDIDAT

About Author

Kategorier