VERDENSPREMIERE: Endelig kom Audi e-tron

Med Audi e-tron præsenterer Audi sin første rent elektriske, serieproducerede model. Luksus-SUV’en havde verdenspremiere i San Francisco i går,  den 17. september.

VERDENSPREMIERE: Endelig kom Audi e-tronAudi e-tron lægger sig designmæssigt i sporet fra audi’s øvrige SUV’er.

Pladsforhold og komfort i Audi e-tron svarer til mærkets typiske luksusmodeller. Den er 4.901 mm lang, 1.935 mm bred og 1.616 mm høj.

Audi e-tron har en rækkevidde på over 400 km (iht. WLTP-testcyklussen), hvilket er passende til lange køreture, når det kombineres med muligheden for at lade med op til 150 kW på hurtigladestandere som den første serieproducerede bil overhovedet.

De fleste vil nok lade bilen hjemme med 11 kW-lader eller tilkøbe muligheden for at lade med 22 kW.

Audis egen opladningstjeneste ”e-tron Charging Service” giver adgang til ca. 80 % af alle offentlige ladestationer i Europa.

Drivlinje og rekuperationssystem

Audi e-tron drives af to elmotorer med en systemydelse på op til 408 hk (300 kW) og et drejningsmoment på 664 Nm uden emissioner og næsten helt lydløst.

Vejgrebet sikres af en ny generation af quattro: det elektriske firehjulstræk. Det regulerer permanent og fuldt fleksibelt den ideelle fordeling af trækkræfterne mellem de to aksler – i løbet af brøkdele af et sekund.

I over 90% af alle decelerationer bremses bilen alene via elmotorerne (op til 0,3 g), og Audi e-tron opsamler energien via det avancerede rekuperationssystem.

Hvis føreren decelererer bilen med mere end 0,3 g med bremsepedalen, aktiveres hjulbremserne lynhurtigt takket være et nyt elektrohydraulisk betjeningskoncept, som Audi som den første producent på verdensplan lancerer i en elektrisk drevet serieproduceret bil. Det elektrohydraulisk integrerede bremsereguleringssystem afgør afhængigt af kørselssituationen, om SUV’en skal rekuperere med elmotor, hjulbremse eller en kombination af begge.

CO2 neutral produktion

Audi e-tron produceres på den CO2-neutrale fabrik i Bruxelles, og de første biler finder vej til de danske forhandlere i starten af 2019. Der er ikke danske priser endnu, men man kan holde sig opdateret om bl.a. priser ved at tilmelde sig Audi e-tron nyhedsbrevet på www.audi.dk/etron.

Der bliver snart åbnet for forhåndsreservationer, og det vil man også blive informeret om via nyhedsbrevet.

 

About Author

Kategorier