Ny Mazda6 får danmarkspremiere

Mazda6 får en overhaling. Faceliftet giver nyt design, opdateret teknik og en mere omfangsrig udstyrsliste.

Den nye Mazda6, har ikke blot fået et klassisk facelift med let ændret design. Den er opdateret på stort set alle punkter: designmæssigt, teknisk og udstyrsmæssigt. Det lover Mazda i en pressemeddelelse.

Mere markant design

Udvendigt er den største ændring det nye frontparti med en mere markant frontgril og nye, smalle LED-forlygter.  Sedan-modellen  har også fået en ny udformning af baglygterne og bagagerumsklappen. Fælles for sedan- og stationcarmodellen er nye 17” og 19” aluminiumsfælge.

Nyt interiør

Indvendigt er ændringerne omfattende, idet det meste af interiøret er blevet redesignet. Det gælder blandt andet instrumentpanelet, der er blevet mere overskueligt. Sæderne for og bag er også nye. De er blandt andet blevet bredere og har fået en tykkere polstring. Som noget nyt er der indbygget ventilation i forsæderne i Optimum-modellerne.

Opdateret teknik

Motormæssigt har den nye Mazda6 også undergået forandringer med blandt andet nye stempler og reviderede indsprøjtningsdyser, der doserer brændstoffet mere præcist og effektivt. Det er med til at gøre Mazda6 mere miljøvenlig. Alle motorvarianter opfylder kravene til udstødningsnormen EURO 6d temp.

Benzinmotorerne på 2.0 liter med henholdsvis 145 hk og 165 hk har fået forbedret drejningsmomentet. Det samme gælder 2.5-liters motoren med 194 hk, der tillige er udstyret med cylinderfrakobling.

Den kraftigste af de to 2.2-liters dieselmotorer har fået øget effekten fra 175 hk til 184 hk, mens drejningsmomentet er øget fra 420 til 445 Nm. Den anden udgave af dieselmotoren har fortsat 150 hk og 380 Nm. Begge dieselmotorer kører fremover med AdBlue, der er med til at mindske emissionen af NOx gasser.

Af andre tekniske ændringer kan nævnes en forbedret støjdæmpning og en ny afstemning af både styretøjet og affjedringen til gavn for både komforten og køreegenskaberne. 

Udstyrslisten vokser

Mazda6 fås fremover i tre forskellige udstyrsniveauer kaldet Vision, Premium og Optimum,

Standardudstyret er forbedret. Alle nye Mazda6 er således som standard udstyret med ægte headup-display i forruden, adaptiv fartpilot, integreret navigationssystem, full LED-forlygter med High Beam Control, Smart City Brake Support med fodgængerregistrering, skiltegenkendelse, blindvinkelalarm, vejbaneassistent, Rear Cross Traffic Alert og træthedsregistrering.

Vælger man en Mazda6 Premium, får man derudover blandt andet et 360° kamera, parkeringssensorer for og bag og DAB-radio.

Ønsker man endnu mere udstyr, får man i Mazda6 Optimum adgang til udstyr som læderindtræk, forsæder med elektrisk indstilling og indbygget ventilation, adaptive full LED-forlygter med segmentinddeling, BOSE® audiosystem med 11 højttalere, 19” aluminiumsfælge, varme i bagsæderne og delvis digital instrumentering.

I Optimum kan man tilvælger den såkaldte ’Luxury Pack’ med blandt andet brunt nappa-læder, paneler i Ultrasuede® og ægte sen-træ, sort loftsbeklædning og rammeløst bakspejl.

Den nye Mazda6 har premiere hos de danske Mazda-forhandlere i weekenden den 1. og 2.
september.

About Author

Kategorier