Nu kommer den! Ny Swift Sport med 140 heste snart i Danmark

I midten af september rammer den ny Suzuki Swift Sport dansk asfalt med 140 turboheste, alt i udstyr og en prislap på 224.990 kroner.

Tredje generation af Suzuki Swift Sport står skarpere end nogensinde. Det gælder i såvel motorisering som i udstyr og sikkerhed. Men også i det ydre og i kabinen er der skruet op for udstrålingen, så modellen fremtræder som noget særligt i Swift-programmet.

140 hk turbomotor

Bag den forlængede sportsfront gemmer sig en optimeret udgave af Suzukis Boosterjet-motor på 1,4 liter. Den yder 140 HK og har et maksimalt moment på 230 Nm ved 2.500 til 3.500 o/m. Motoren er koblet sammen med en 6-trins manuel gearkasse, hvor skiftene ligger tæt.

Den nye Swift Sport er 80 kg lettere end sin forgænger og det giver godt grundlager for en væver og svingivrig Swift. Når det går ligeud når den fra 0 til 100 km/t på 8,1 sek., og topfarten er 210 km/t.
Drivlinjen er sat op til at spille sammen med Sport-undervognen, der er forbedret og forstærket med blandt andet Monroe-støddæmpere, stivere torsionsbagaksel samt kraftigere bremser og krængningsstabilisator.

Stærk udstråling

Designet har fået et boost med en ny og mere aggressiv ”snude” med ny kølergrill og ny kofanger med skarpere linjer samt skørter i carbon-look hele vejen rundt. Og hækken er karakteristisk med lakeret tagspoiler, carbon-look skørt og dobbelt udstødning.
I kabinen er der dybe bucketsæder og et lækkert læderrat. Interiøret signalerer sport med røde kantsyninger på sæder og rat samt Swift Sport logo i stoleryggene. Det røde sportstema ses også i instrumentpanelet, i dørsiderne og ved midterkonsollen.

Indtrykket fuldendes af særlige 17-tommers alufælge i sort/sølv-design, og går man ‘all in’, kan der vælges en Champion Yellow-lakering, som er inspireret af den Swift, der deltog og vandt i JWRC rally-serien.

Masser af udstyr og sikkerhed

Swift Sport modellen står klar i startboksen med alt i udstyr. Det indebærer f.eks. fuld LED-lyssætning, automatisk nødbremse (med bil- og fodgængergenkendelse), aktiv fartpilot og vognbaneassistent med force-back, hvor føreren får hjælp til at holde bilen inden for vejstriberne.
Også komfortudstyret er i top med bl.a. nøglefri adgang, trykknap-start, klimaanlæg, spejle med varme og fold-ind-funktion, teleskopjustering af rat samt el-ruder for og bag. Standard er også multimediecenteret, der omfatter 7-tommers skærm, DAB+ radio, Bluetooth, bakkamera, navigation, Apple CarPlay og Android Auto Connectivity.

Introduktion medio september
Den nye Swift Sport får en prislap på 224.990 kroner. Og den er klar til levering fra midt i september måned, hvor der er dansk introduktion hos Suzuki forhandlerne.

About Author

Kategorier