Ny Landcruiser

Toyota har netop løftet sløret for en helt ny udgave af offroad-kongen Toyota Land Cruiser, der er en af bilhistoriens mest legendariske og hårdføre bilmodeller.

I følge producenten kombinerer 2024-udgaven modellens sagnomspundne DNA med nye teknologier og et design, der trækker tydelige tråde til nogle af de historiske udgaver fra flere årtier siden.

Der foreligger endnu ikke noget om danske priser, men ifølge de amerikanske medier skulle den blive noget billigere og ca. 20 cm. kortere end ”storebror”. Udgangspunktet er dog samme komponent-platform, og akselafstanden er også den samme.

Landcruiser sælges over hele verden. Ikke mindst på det afrikanske kontinent, hvor den for snart en menneskealder siden overtog en stor del af markedet fra andre firehjulstrækkere inklusiv Land Rover. Simpelt hen fordi Land-Cruiseren bedre kunne holde til det ekstremt hårde og kogende varme klima.

Der blev lagt stof til myten om bilen holdbarhed, da drengene fra det populære TV-program ”Top Gear” forsøgte at aflive et eksemplar. Blandt andet ved at hejse den op om at smide den ned fra en kran. Bilen viste sig næsten umulig at ødelægge.

Bilen ruller på 18 eller 20 tommer fælge bestykket med rustikke dæk, og designerne har gjort sig store anstrengelser for at forlene den med stilelementer fra tidligere tiders succesrige modeller. Bl.a. fås den med det berømte hvide tag, der i sin tid blev indført for at nedsætte varmen i kabinen under Afrikas brændende sol.

Toyota gør intet for at skjule deres retro bestræbelser. I USA kaldes basismodellen med runde forlygter (billedet) for Land Cruiser 1985. Modellen med firkantede lygter hedder slet og ret Land Cruiser. Den første Toyota Land Cruiser blev introduceret i 1951, og kunne således fejre 70-års fødselsdag sidste år. Den er produceret i mere end 11 millioner eksemplarer.

About Author

Kategorier