Microlino genfortolker BMW Iseatta - men med el-motor istedet for benzinmotor

Microlino – Nu genopstår Isetta som el-bil

Det er to år siden de schweiziske brødre Oliver and Merlin Ouboter og deres far, Wim afslørede den første prototype af Microlino en spritny elbil inspireret af 1950’ernes BMW Isetta. Micro Mobility Systems Ltd viste dengang bilen frem på Geneva Auto Show. Nu ruller de første snart på gaden.

Microlino genfortolker BMW Iseatta - men med el-motor istedet for benzinmotor

 

 

De tre i familiefirmaet de researchede en del i trafikadfærd. Den research viste, at der i gennemsnit befandt sig 1,2 person i hver bil på vejen. Det fik dem til at arbejde ud fra antagelsen, at den ideelle måde at komme frem i trafikken på er en hybrid mellem en motorcykel og en bil – præcis som den ikoniske BMW Isetta buble-bil, der blev produceret i 1950’erne. Det skriver Yahoo.

Og familiefirmaet må have ramt rigtigt. Der er nemlig allerede forudbestil 6.500 Microlino’er. Bilerne skal laves i Italien hos Tazzari, der lover, at der vil rulle 5.000 biler af båndet om året, når produktionen er rigtigt i gang. Det bliver ikke før næste år, for målet for i år er mere beskedent. 100 biler er det planen at få på gaden i 2018.

Retrodesign og über-moderne

Designet trækker helt tydelige trade til Isettas oprindelige linjer. Men I modsætning til mikrobilen fra det forrige århundrede, så er den lille 1-cylindrede benzinmotor droppet og erstattet af en el-motor med enten 8kWh eller or 14.4kWh batteri. Den mindste batteripakke giver I følge producenten en rækkevidde på  126 km. Og den store skal kunne køre 22 km. før stikket skal sættes i og batterierne skal oplades. Motoren har 20 hk og det giver en topfart omkring de 90 km/t.

Microlino er en bybil. Og den lille megakompakte er kun 2,4 meter lang og 1,5 meter bred. Det gør det let at finde en p-plads, for størrelsen (eller manglen på størrelse) gør, at man kan parkere med snuden mod kantstenen og stadig passe i en standard parkeringsbås i de fleste storbyer.

Startprisen er på 12,000 euro svarende til 90.000 kr. og der bliver otte farver at vælge imellem. Om den kommer til Danmark? Det kan man da håbe på.

About Author

Kategorier