Mercedes-Benz præsenterer eldrevet sølvpil

Vision EQ Silver Arrow er en eldrevet konceptbil, som hylder rekordbilen W125 fra 1938, som kan ses i baggrunden.

På årets udgave af Monterey Car Week viste Mercedes-Benz, hvad der måske er en af de mest spektakulære konceptbiler nogensinde. Den eldrevne Vision EQ Silver Arrow med kun ét sæde er en hyldest til Mercedes-Benz’ legendariske W125 Rekordwagen “Silver Arrow”, som var indehaver af hastighedsrekorden på offentlig vej i næsten 80 år.

Den 28. januar 1938 kørte Rudolf Caracciola ufattelige 432,7 km/t på Autobahn-strækningen mellem Frankfurt og Darmstads. En rekord, som ikke blev overgået før 2017!

De enorme hjul på 24 tommer foran og hele 26 tommer bagi har hver 168 eger, og som en ekstra detalje har Pirelli udstyret dækkene med et helt særligt stjernemønster.

Den lydløse bil leverer ekstreme 750 hk og har med sit batteri på 80 kWh en rækkevidde på op til 400 km.

Hvis det bliver for stille i kabinen, er det desuden muligt at vælge mellem forskellige lydspor til bilen. Vælg for eksempel den dybe buldren fra en AMG V8’er eller brølet fra en Formel 1-motor.

Baghjulene måler hele 26 tommer og har 168 eger.

Unikt cockpit

Eftersom føreren bogstaveligt talt er i højsædet, er Vision EQ Silver Arrow udstyret med helt særlige instrumenter. Bilen kombinerer traditionelle materialer som læder, poleret aluminium og solid valnød med digitale løsninger og højteknologi. For at komme ned i cockpittet løftes en krave, som efterfølgende sænkes ned over føreren.

Cockpittets sider er beklædt med ruskind, og føreren spændes solidt fast i en 4-punktssele. Pedalerne kan justeres i længden med et håndtag, og nakken holdes varm af en lun luftstrøm.

Instrumenteringen består af en buet panoramaskærm, som projicerer omgivelserne i 3D. Ved hjælp af AI er det muligt at køre virtuel bane-racing mod både gamle og nye biler, som vises som ”spøgelsesbiler” på skærmen, og en Virtual Race Coach giver instruktioner under løbet.

 

About Author

Kategorier