Godt nyt til Toyota-nostalgikere – Corolla’en vender tilbage

Verdens bedst sælgende bilmodel gennem tiderne, Toyota Corolla, vender tilbage på det danske marked. Efter 12 år med Auris ændrer japanerne til næste år navnet på sin populære model til Corolla i forbindelse med introduktionen af en helt ny generation af Toyota’er.

 Der var ingen, der fattede hvorfor den i sin tid skiftede fra det veletablerede og velkendte gode navn Corolla til Auris. Men det er lige meget nu. For Corolla kommet tilbage i Toyota-porteføljen.

 Toyota genintroducerer modelnavnet Corolla i Danmark. Det sker, når den japanske bilgigant næste år lancerer en helt ny generation af modellen i den kompakte mellemklasse – også kaldet C-klassen.

Den helt nye Corolla vil i Danmark kunne fås enten som hatchback eller som stationcar med tilnavnet Touring Sports.

Navneændringen sker som led i en større ensretning af navne på globale Toyota-modeller, og med introduktionen næste år af en helt ny generation af den populære model lå beslutningen lige for.

Corolla produceres i dag allerede i en sedan-udgave til visse lande i Europa, men har ikke været markedsført i Danmark de seneste år. Alligevel er navnet fortsat bredt kendt og eksisterer også i bedste velgående i adskillige andre lande rundt omkring i verden.

Corolla er verdens mest solgte bilmodel gennem tiden med et samlet salg på over 45 millioner biler, siden første generation så dagens lys i 1966.

Bygges på fælles platform

I dag bliver Auris hatchback, Auris Touring Sports og Corolla Sedan bygget på tre forskellige platforme. Men når den helt nye generation af Corolla triller ud på vejene til næste år, sker det altså under det samme modelnavn for de tre modelvarianter og på en ny fælles platform.

Den nye Corolla får nyt design og for første gang i en Toyota, kan man vælge mellem to forskellige hybridmotorer i form af enten en 1.8-liters med 122 hestekræfter eller en 2.0-liters med 180 hestekræfter. Begge motorer rummer den nyeste fjerde generation hybridteknologi, der er kendt fra bl.a. Toyota Prius og Toyota C-HR Hybrid, og som gør det muligt at køre på ren el over kortere afstande ved hastigheder op til 110 km/t.

Stationcar-udgaven af den nye Corolla med navnet Corolla Touring Sports får verdenspremiere i starten af oktober ved Paris Motor Show. Her vil den stå side om side med hatchback-udgaven – begge som hybrid.

About Author

Kategorier