Ford hylder Steve McQueen med Bullitt-model

Den er en af filmhistoriens mest berømte biljagter – den 10 minutter lange sekvens i filmen ’Bullitt’ fra 1968 med Steve McQueen bag rattet i en Ford Mustang GT Fastback fra samme år.

Specialudgaven fejrer filmens 50-årsjubilæum og er udstyret med en optimeret version af Fords 5-liters V8-motor, der leverer hele 460 hk og et moment på 529 Nm.

Den nye Bullitt kommer i samme klassiske Dark Highland Green-farve, som originalen gjorde for 50 år siden. Den fås også i Shadow Black. Specialmodellen er udstyret med 19” klassiske Torq Thrust-fælge og sportsrøde Brembo-bremsekalibre.

Ford Mustang Bullit

Indvendigt er Recaro-sportssæderne betrukket med grønne syninger, mens en individuelt nummereret plakette pryder passagersiden foran.

Forstærket V8-brøl

Mustangs muskuløse V8-motor er baseret på Fords 5-liters V8’er, som i specialudgaven er forstærket med nyt induktionssystem og indsugningsmanifold. Disse giver motoren bedre luft- og benzintilførsel og mere råstyrke. En speciel rev-matching-teknologi i bilens 6-trins manuelle gearkasse anvender motorens elektriske kontrolsystem til midlertidigt at øge hastigheden, når der geares ned. Dette gør gearskift hurtigere og blødere og afgiver en omdrejningslyd, der går lige i nakkehårene.

Når man sætter sig ind den nye Mustang Bullitt, mødes man tilmed af en unik velkomstskærm, der erstatter det velkendte ponylogo med et billede af selve bilen. Andre features, der ligeledes gør honnør til McQueen-modellen fra dengang, inkluderer diskrete kromdetaljer omkring den unikke sorte frontgrill, som er helt uden emblemer.

Bullitt kommer også med den avancerede støddæmperteknologi MagneRide, der ved hjælp af magnetisme tilpasser støddæmpningens stivhed og giver ideel støddæmpning i forhold til køremønsteret.

V8-motorens klassiske brøl forbedres med en aktiv ventil på udstødningen.

 

About Author

Kategorier