Få en elbil uden registreringsafgift

Dette indlæg er sponsoreret.

Fra 1. januar 2016 var elbiler ikke længere fritaget for registreringsafgift, hvilket har afskrækket mange fra at købe elbiler, fordi de tror, at de økonomiske fordele er blevet mindre. Dette er dog langtfra tilfældet, for selvom reglerne vedrørende registreringsafgift på elbiler er lidt mere komplicerede

Herunder an du lære mere om dine muligheder for at få en elbil uden registreringsafgift. Det er stadig nemlig stadig en mulighed, men du bør have kendskab til reglerne – og så er denne mulighed også tidsbegrænset.

Indfasning af registreringsafgift på elbiler

Det blev som nævnt vedtaget i 2016, at der skulle være registreringsafgift på elbiler. Denne forandring sker dog som en indfasning, og derfor bliver registreringsafgiften frem til 2023, hvorefter der vil være fuld registreringsafgift.

I 2019 var registreringsafgiften på elbiler på 20 procent af den fulde afgift. Denne afgift stiger som følgende i de kommende år:

  • I 2020 er satsen 40 procent af den fulde registreringsafgift.
  • I 2021 er satsen 65 procent af den fulde registreringsafgift.
  • I 2022 er satsen 90 procent af den fulde registreringsafgift.
  • I 2023 og fremad er satsen 100 procent af den fulde registreringsafgift.

Med andre ord får du størst fordele, hvis du vælger at købe elbil i 2020.

Bundfradrag registreringsafgift på elbiler

Vi nævnte dog i starten af artiklen, at du kan få en bil uden registreringsafgift, og det er faktisk stadig en mulighed, fordi der også er et bundfradrag.

I 2019 skulle du kun betale 20 procent af den fulde registreringsafgift, mens denne procentsats var steget til 40 procent i 2020. I denne beregning skal du dog også vide, at der var et bundfradrag på 40.000 kroner i 2019, mens dette bundfradrag er steget til 77.500 kroner i 2020.

I praksis betyder det, at du i 2019 og 2020 ikke skal betale registreringsafgift på en elbil, som koster under 400.000 kroner. Du skal dog være opmærksom på, at denne mulighed er tidsbegrænset, da du fra 2021 skal betale 65 procent af den fulde registreringsafgift.

Mange tror, at der er et begrænset udvalg af elbiler til under 400.000 kroner, men dette er meget langt fra virkeligheden. På AutoUncle kan du se en liste over de ti bedste tilbud på elbiler i Danmark, og her er der masser af eksempler på biler til mindre end 400.000 kroner.

Glem ikke det midlertidige batterifradrag

Der er mange fordele i forhold til registreringsafgiften på elbiler, men fordele stopper ikke her. Der er nemlig også blevet vedtaget et midlertidigt batterifradrag, som har til formål at fremme salget på små og mellemstore elbiler.

Det midlertidige batterifradrag har grundlag i registreringsaften, hvilket betyder, at der er tale om et fradrag i den registreringspligtige værdi. Der gives 1.700 kroner pr. kWh batterikapacitet op til 45 kWh. Det vil sige, at batterifradraget optimalt kan udgøre 76.500 kroner.

Batterifradraget er skruet sådan sammen, at fradraget også gælder hybridbiler, hvilket også er værd at være opmærksom på.

Registreringsafgift på hybrid- og brintbiler

Den gradvise indfasning af registreringsafgift gælder også for hybridbiler, så det er også en god idé at handle inden udgangen af 2020, hvis du gerne vil have en hybridbil.

Brintbiler er fortsat fritaget for registreringsafgift frem til udgangen af 2021, hvorefter der vil være en gradvis indfasning frem til 2025.

Andre fordele ved elbiler

Der er mange fordele ved elbiler, og det er værd at lave en smule research, før du vælger en elbil. Du vil med garanti opdage, at det bestemt kan betale sig at investere i en elbil. De er nemlig også relativt billige i drift i forhold til benzin- og dieselbiler.

About Author

Kategorier