Volvo EM90 PR Images

Et nyt niveau af premium oplevelsen

Ny fuldelektrisk premium MPV, Volvo EM90, er den første fuldelektriske Multi Purpose Vehicle fra Volvo Cars.

Volvo EM90 er designet, så føreren får mest muligt ud af sin tid i bilen. Meningen er, at bilen skal opleves som en skandinavisk stue: Et rum, hvor man kan være sammen med sine nærmeste, slappe af eller arbejde. Volvo EM90 er ikke tænkt som bare et transportmiddel, der tager dig fra A til B – den er et bevægeligt rum, hvor tiden kan bruges effektivt og behageligt. 

Volvo EM90 tilbyder et nyt niveau af premium-oplevelsen oveni det, Volvo-biler ellers er kendt for: skandinavisk design, 96 års sikkerhed, ultimativ komfort og banebrydende teknologi. 

”Det er en gammel kliché, men der er virkelig intet sted som hjemme. Det er hjemme, vi er sammen med vores kære, hvor vi er helt os selv. Det er den følelse, vi har været inspireret af med vores nye Volvo EM90. Det er en bil, hvor der er plads til livet,” siger Jim Rowan, administrerende direktør for Volvo Cars. 

Selvsikkert design 

Volvo EM90 skal sætte en ny standard for design i MPV-segmentet. Interiøret giver en følelse af at være en stue på farten. Komforten er i højsædet, så føreren på en behagelig måde får mest muligt ud af tiden i bilen, og de skandinaviske designdetaljer understreger bilens premium-stil.

Eksteriøret har Volvos ikoniske Thors Hammer-inspirerede forlygter, som er en del af Volvos genkendelige, stolte og selvsikre frontdesign. Volvo Cars har også oplyst grillen på den nye Volvo EM90, ligesom Volvos logo også er oplyst på bilen. Det illuminerende design er inspireret af skyskrabere og banebrydende kunst.

Designet går igen bagtil, hvor bilens model er oplyst. Baglygterne er inspireret af horisonten i moderne byer, hvor lyset strækker sig lodret med en linje på tværs, der repræsenterer horisontlinjen. 

Volvo EM90 kommer i fire farver med varme toner inspireret af samspillet mellem natur og lys.

Konkurrencedygtig rækkevidde og tovejsopladning

Volvo EM90 har en rækkevidde på op til 738 kilometer under CLTC-testcyklussen. Bilen kommer med et batteri på 116 kWh, og opladningstiden fra 10 til 80 procent forventes at være mindre end 30 minutter. Volvo EM90 er drevet af en e-motor med en ydelse på 200kW, så den kan accelerere fra 0 til 100 km/t på 8,3 sekunder.

Den nye Volvo MPV er ligesom Volvos flagskib-SUV Volvo EX90 udstyret med alt det nødvendige hardware til at muliggøre tovejsopladning. Det gør det muligt at bruge bilens batteri som en ”powerbank,” der kan oplade andre elbiler og elektriske apparater.

Volvo EM90 kommer med 19- eller 20-tommers aero-hjul, hvor teknisk kunstfærdighed møder aerodynamisk effektivitet for yderligere at hjælpe med at optimere køreafstanden.

Volvo EM90 er udstyret med Volvos anerkendte sikkerhedsteknologi, og den er designet til at beskytte alle i og omkring bilen. Volvos sikkerhedsteknologi er baseret på 96 års sikkerheds-DNA og real-world ulykkesforskning.

Bilen har et bredt udvalg af avancerede førerassistentsystemer, der er muliggjort af avanceret databehandling og en komplet sensorpakke med højopløselige kameraer, surround view-kameraer, en millimeterbølgeradar og ultrasoniske radarsystemer.

Lydisoleret

Volvo EM90 er lydisoleret, og en teknologi annullerer vejstøj, mens dobbeltkammer-luftaffjedring og støjsvage dæk udglatter køreoplevelsen for alle, der rejser i EM90. Det er endnu en understregning af bilens stuefølelse, der også sikrer, at alle i bilen kan opleve den optimale lydkvalitet fra de 21 indbyggede Bowers & Wilkins-højttalere.

Bilens infotainmentsystem er drevet af Snapdragon® Cockpit Platforms fra Qualcomm Technologies med 5G-forbindelse, og stemmehjælp gør det let at interagere med bilen og bilens opdaterede Volvo-avatar.

Føreren kan holde møder og passagererne på bagsædet kan se underholdning på bilens 15,6-tommer skærm med kamera, der er monteret i taget og kan foldes ned. Skærmen understøtter mobilskærmprojicering og en bred vifte af apps.

Skærmen i taget er en del af flere multifunktionelle skærme og smarte overflader, der muliggør en række forskellige ”rum” i bilen: Med et tryk på en knap eller en kommando til stemmehjælperen bliver interiøret i Volvo EM90 forvandlet til en biograf, et møderum eller et soveværelse for bagsæderne. Skærme, sæder, vinduer, aircondition og belysning vil blive justeret til det valgte ”rum.”

Volvo EM90 bliver som andre Volvo-modeller opdateret med Volvos over-the-air-system (OTA).

“Det er en yderst komfortabel fuldelektrisk bil med et intelligent kabinemiljø, hurtig opladning, en konkurrencedygtig rækkevidde, og så selvfølgelig Volvos unikke designsprog, der sikrer et højt niveau af premiumoplevelser i hver eneste detalje. Men langt vigtigere er, hvad den gør for dig: Den giver dig rum til at skabe. Rum til at slappe af. Rum til dig og dem omkring dig,” siger Jim Rowan, der er administrerende direktør i Volvo Cars.

Volvo EM90 kommer først til Kina, hvor den nu er tilgængelig for forudbestillinger. Den forventes ikke at blive tilgængelig på det danske marked.

About Author

Kategorier