Endelig: Ny Mazda3 vist på Los Angeles Auto Show

En helt ny Mazda3 har netop haft verdenspremiere på Los Angeles Auto Show. Dermed er sløret løftet for den første bil i en helt ny generation af biler fra Mazda.

Med den nye Mazda3 indleder Mazda en ny æra med en videreudvikling af sin designfilosofi ”KODO – Soul of Motion” med større fokus på den japanske enkelhed og æstetik.

I stedet for at tilføre nye elementer har Mazdas designere valgt at reducere antallet af linjer og kanter for at skabe en mere harmonisk enhed.

Det er i højere grad end før samspillet mellem lys og skygge, der kommer til at definere formen. Med det udgangspunkt har Mazda skabt to karrosserivarianter, en 5-dørs hatchback og en 4-dørs sedan.

Ny platform for teknikken

 Mazda3 er den første bil, der er baseret på en helt ny platform kaldet ”Skyactiv Vehicle Architecture”.

Motorprogrammet kommer til at består af to forskellige 2.0-liters benzinmotorer, SKYACTIV-G og SKYACTIV-X, samt en 1.8-liters dieselmotor, SKYACTIV-D. SKYACTIV-X er en helt nyudviklet motorkonstruktion med et forbrændingspricip, som Mazda har valgt at kalde SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition). Med denne motor kombinerer Mazda fordelene ved en benzinmotor og en dieselmotor. Både SKYACTIV-G og SKYACTIV-X udstyres med et nyt hybridsystem.

Sikkerhed på højt niveau

Den passive sikkerhed i den nye Mazda3 er blandt andet tilgodeset i konstruktionen af karrosseriet, der har en kraftigt øget andel af ultrahøjstyrkestål i forhold til den tidligere model. Derudover bliver en lang række nye og kendte  sikkerhedssystemer tilgængelige til Mazda3. Hvor mange af dem, der bliver standard, afsløres først senere, men importøren lover at sigte højt med den nye Mazda3.

Dansk introduktion i foråret 2019

Den danske introduktion af den nye Mazda3 finder sted i foråret 2019, og når vi begyndet at nærme os det tidspunkt, vil flere informationer om tekniske data, standard- og ekstraudstyr samt priser blive tilgængelige.

Ny Mazda3

About Author

Kategorier