Bilers fart skaber utryghed på skoleveje

Hver fjerde forældre er utryg ved at sende deres barn alene ud i trafikken til skole. Det er især bilernes fart og bilisternes manglende hensyn, som bekymrer forældrene. I de her uger har politiet ekstra fokus på kontrol på skolevejene.

I sidste uge gennemførte politiet kontrol på skolevejene i forbindelse med skolestart. Nu viser en foreløbig opgørelse, som Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har foretaget i 10 ud af 12 politikredse, at der desværre stadig er for mange bilister, der har en lidt for tung speederfod.

Fra mandag den 13. til fredag den 17. august har politiet sigtet 3.408 trafikanter for at køre for stærkt på skolevejene, viser de nye og foreløbige tal.

Netop bilernes fart er noget, der bekymrer mange af de forældre, der sender deres børn ud i trafikken til og fra skole. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden blandt 2.030 forældre.

I undersøgelsen svarer hver fjerde forældre, at de slet ikke eller kun i mindre grad er trygge ved at sende deres barn ud i trafikken på egen hånd til skole.

Politikontrol fortsætter

For at gøre trafikanterne opmærksomme på, at der nu er mange nye børn i trafikken, gennemfører Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og kommunerne i de her uger kampagnen “Børn på vej”, som kan ses på skilte på skolevejene.

Sideløbende med kampagnen har Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden også en indsats, der hjælper skoler med at undervise børnene i, hvordan man kommer sikkert gennem trafikken. På kampagnens hjemmeside får forældrene også gode råd til, hvordan de lærer deres børn at færdes sikkert i trafikken.

Politiets kontrol på skolevejene fortsætter, og i løbet af året vil politiet vende tilbage til skolevejene med yderligere kontrol. Politiet har også en opfordring til de forældre, der selv kører på skolevejene.

– Vi ser desværre, at en del af de trafikanter, som vi tager i kontrollerne, er forældre der har travlt med at få deres egne børn sikkert i skole eller som har travlt, efter de har afleveret deres egne børn. Det er vigtigt, at alle viser mere hensyn på vejene både nu og resten af året, hvor tusindvis af børn dagligt går og cykler i trafikken, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Gode råd til bilisterne:

  • Vær ekstra opmærksom på børn i trafikken.
  • Sænk farten.
  • Respektér skolepatruljerne.
  • Husk at spænde dit barn fast med selen, hvis du kører dit barn.

About Author

Kategorier