Aston Martin Cygnet: Den vildeste bybil du har set

Aston Martin er et af verdens mest eksklusive bilmærker. Normalt ruller aristokratiske og kraftfulde GT-biler af båndet hos det hæderkronede mærke, men med Cygnet, der er bygget over en Toyota iQ, viser Aston Martin sig fra en vild og voldsom – og meget lidt aristokratisk side.

 

 

 

 

 

Den lille vilde V8 Cygnet er bragt til live på foranledning af en Aston Martin-kunde, der i fabrikantens afdelingen for særlige frembringelser ved navn ‘Q by Aston Martin – Commission’-service. Det er hos ‘Q* man kan personalifisere og tilpasse sin Aston. Mod betaling, naturligvis.

 

 

Cygnet-basen – den minimale Toyota iQ – er blevet splittet godt og grundigt ad og det eneste, der er tilbage af den japanske mini mini er udseendet. Resten har Aston Martins ingeniører haft fingrene i og forandringerne er allerstørst under motorhjelmen, hvor Toyota-motoren er skiftet ud med en 4,7 liters V8’er, der giver dig 430 heste på de brede små baghjul. Aston Martin lover, at mini-monstret kan nå 274 km/t. Det er vis for de modige at prøve det. Men mindre kan gøre det. På 4,2 sekunder er du ovre lyskrydset og oppe på 100 km/t.

Du kan se alle specifikationerne på den lille vilde Aston Martin-trold her.

About Author

Kategorier