Hvilken vej er Europas bedste kørevej?

Det er en diskussion alle berejste bilister gerne diskuterer. Hvilken er smukkest, mest udfordrende og frem for alt sjovest at kaste sin bil og sig selv i gennem? gul mustang

Ford har sendt den engelske motorjournalist Steve Sutcliff ud på en mission. Sutcliff skal finde de veje, der giver en ekstra oplevelse for turister i bil. Ikke kun udfordrende sving, men også udsøgte omgivelser og skøn gastronomi og lokal imødekommenhed. Kort sagt: Missionen er klar.. Find Europas bedste veje.

Rumænien:
Første vej i serien er i Rumænien. Transfăgărășan. Det hedder den er 330 kilometer lang og har mere end 100 hårnålesving. Men det har også en af de mest bjergtagende udsigter i hele Europa. Mens du snor dig opad kan du nyde udsigten til Grev Draculas slot.

Vejen blev bygget, ikke personligt, men på foranledning af, tidligere diktator  Nicolae Ceaușescu for at sikre, at tropper kunne komme hurtigt over bjergpasset.  Steve Sutcliff kører Ford Mustang på turen – og han er begejstret:
“Hvis du er en sand entusiast og elsker at køre bil, så er Transfăgărășan et must på din checkliste over køreruter, der skal besøges.

Se videoen som Ford og Steve Sutcliff har lavet her: