Ford Mustang Convertible 2015Det er en diskussion alle berejste bilister gerne diskuterer. Hvilken er smukkest, mest udfordrende og frem for alt sjovest at kaste sin bil og sig selv i gennem?Ford2016_FocusRS_04

Ford har sendt den engelske motorjournalist Steve Sutcliff ud på en mission. Sutcliff skal finde de veje, der giver en ekstra
oplevelse for turister i bil. Ikke kun udfordrende sving, men også udsøgte omgivelser og skøn gastronomi og lokal imødekommenhed. Kort sagt: Missionen er klar. Find Europas bedste veje.

Frankrig, Alperne

I 2015 var det en etape i Tour de France, men der er ingen grnd til at stige på cyklen. RUten går ad D526 og D926 og på for cykelrytterne var det en af de mest grusomme etaper i det franske etapeløb. I bil er den også krævende, men den belønner dig med en pitoresk udsigt . Vejene snor sig op til over 2000 m. over den berømte tinde Col de la Croix de Fer.

Sutcliff siger om ruten, at: “Af alle de veje vi kærte på tror jeg den her er min personlige favorit. Den er virkelig episk at køre på, og bjergtagende at køre på.”

Sutcliff tog turen over de franske bjerge i en Ford Mustang Convertible 2.3

Se videoen som Ford og Steve Sutcliff har lavet her: