Der er en diskussion alle berejste bilister gerne diskuterer. Hvilken er smukkest, mest udfordrende og frem for alt sjovest at kaste sin bil og sig selv i gennem?

Ford Fiesta ST

Ford har sendt den engelske motorjournalist Steve Sutcliff ud på en mission. Sutcliff skal finde de veje, der
giver en ekstra oplevelse for turister i bil. Ikke kun udfordrende sving, men også udsøgte omgivelser og skøn gastronomi og lokal imødekommenhed. Kort sagt: Missionen er klar.. Find Europas bedste veje.

Spanien:

Det er vejen, der ingen veje fører hen. Alligevel er C492 en utrolig vej at køre på. Vejen leder op til en dæmning og blev bygget for at lede hen til et kraftværk. kraftværket blev aldrig lavet og nu ligger her lidt mere ed 100 kilometer vej, der snor sig nordpå gennem Catalonien og ender ved La Seu D’Urgell lidt syd for Andorra.

Oppe på toppen af C462, mere end 2000 meter oppe bliver man belønnet med den mest fantastiske udsigt over Pyrenæerne. men det bedste er, at der for det meste er øde. Og for en køreentusiast betyder det, at vejen bliver forvandlet til en privat legeplads.

Sutcliff tog turen i Ford Fiesta ST og han har valgt den spanske vej, der ingen veje fører hen fordi:

“Den tilbyder alt, hvad en vej kan tilbyde. Der er tre helt særlige steder på vejen. Et, hvor vejen er hurtig og flydende, et hvor der er masser af tunneler og en tredje, hvor vejen er smallere og mere snoet.”

Se videoen som Ford og Sutcliff har lavet her: